IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2012, 18:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Japon Turizmciler Malatya'yı Geziyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malatya Valiliği ve Belediyesinin davetiyle Japonya'nın tanınmış turizm acente yöneticileri ile ülkenin yüksek tirajlı gazetelerde gezi yazıları kaleme alan gazetecilerinden oluşan 15 kişilik heyet, Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Uzakdoğu'dan gelen turistler için Türkiye'nin bilinen bir ülke olduğunu belirten Vali Ulvi Saran, özellikle Japon turistlerin Kapadokya, Pamukkale ve İstanbul gibi turizm noktalarına ziyaret ettiğini anlattı. Vali Saran, "Türkiye bu noktaların dışında da pek çok bölgesi ve şehriyle turistlerin dikkatini oldukça çekecek bir ülke. Ülkenin diğer bölgeleri de kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle Uzakdoğu'dan gelecek insanlara hitap ediyor. Japon turizm yazarlarını ve tur operatörlerini Türkiye'ye davet ederek, Anadolu'nun farklı yerlerini tanıtmayı amaçladık. Malatya'yı tek bir uğrak noktası olarak düşünmedik. Malatya, buraya gelen insanlar için yeni turizm rotasının geçeceği bir il olarak değerlendirildi. Nemrut'a Malatya üzerinden gidilmesini sağlamayı ve buradan da başka illere geçilmesini arzu ediyoruz." dedi.

Japon konukların, Erzincan'ın Kemaliye, Malatya'nın Arapgir, Akçadağ, Darende ve Battalgazi ilçelerini gezdikten sonra Nemrut Dağı'na çıkacaklarını ifade eden Saran, tur operatörlerinin gördüklerini ülkelerinde anlatacağını, turizm yazarlarının da çalıştıkları gazetelerde bunları yayımlayacaklarını belirtti. Bu girişimin, iki ülke arasındaki işbirliğini artıracağını, Malatya ve çevresinin tanınırlığına katkı sağlayacağını vurgulayan Saran, böylece daha fazla insanın Malatya'ya gelmesini sağlayarak ülkeye katkıda bulunmuş olacaklarını ifade etti.

Japon heyet, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı da ziyaret etti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyarette yaptığı konuşmada, Japon ve Türkiye halklarının birçok ortak yönü bulunduğunu, bu benzeşmenin iki ülke arasındaki ilişkilere yansıtılması gerektiğini belirtti. Çakır, "İki ülke arasındaki dostluğun daha artması ve pekiştirilmesi anlamında, ekonomik ve turizm alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi büyük önem taşıyor. Japon turistlerin doğa, tarih ve kültür turizmine daha çok ilgi duyduğunu biliyoruz. Bu açıdan Malatya'nın, doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve kültürel özellikleri açısından Japon turistlerin ilgisini çekeceği kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret anısına, heyettekilere el işlemeli bakır kahve takımının yanı sıra, Malatya'yı tanıtıcı çeşitli materyaller hediye etti.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
geziyor, japon, malatyayı, turizmciler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık