IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2012, 18:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara'nın 1886-1940 Yılları Arası Fotoğraf Sergisi Yoğun İlgi Görüyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Büyük Ankara Festivali'nde sergilenen Ankara'nın 1886 – 1940 arası döneme ait fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü.

Festival alanının her biri ayrı ilgi gören stantları yanı sıra birbirinden özel ve güzel sergiler de Başkentlilere bazen şaşkınlık, bazen de hayranlık uyandırmaya devam ediyor. Bu sergilerden biri de Basın Yayın Daire Başkanlığı'nın dev çadırı içerisinde sergilenen Dericizade'nin koleksiyonundan oluşturulan Ankara'nın fotoğraf karelerine yansıyan tarihi oldu. 1886'da çekilmiş Taşhan'ın (Şimdiki Sümerbank binasının olduğu yer) bulunduğu fotoğraftan 1940'a kadar Ankara'nın değişen ve gelişen yüzünün objektiflere yansıyan karelerinin yer aldığı siyah-beyaz koleksiyon, Başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yaklaşık 10 yıllık araştırmalar sonucu biriktirdiği fotoğraflardan oluşan bu özel koleksiyonu "Benim merakım, içinde 'Ankara' olan her şey" diyerek anlatan Dericizade Faruk Küçük, koleksiyonunda bini aşkın tarihi Ankara fotoğrafı bulunduğunu ve bunlardan 40 tanesinin festival alanında Başkentlilerle buluştuğunu söyledi. Ankara'ya ait tarihi yerel gazetelerden, dergilere ve çeşitli belgelere kadar geniş bir koleksiyonu bulunduğunu kaydeden Küçük, Büyükşehir Belediyesi'nin kendisine verdiği desteğe teşekkür ederek, "Büyükşehir Belediyesi'nin benden hiçbir beklentisi yok ve karşılıksız olarak bu koleksiyonumu Başkentlilerle buluşturuyor. Ayrıca bu tarihi fotoğraflara değer veriyorlar, Başkentlilerle buluşturmak için imkan sağlıyorlar ve yardımcı oluyorlar." dedi.

Dericizade'nin özel koleksiyondan tarihin karelerle Başkentlilere anlatıldığı sergide ayrıca 1700'lü yıllarda yapılmış olan ve Hollanda'dan getirtilen bir adet de Ankara gravürü yer alıyor.


CAMA ŞEKİL VEREN GÜÇLÜ NEFES

Festival alanının en çok ilgi gören stantlarından biri de üfleme cam el sanatının yer aldığı stant oldu. Başkentliler, üfleme cam el sanatı ustası Mehmet Demir'in, hünerli elleri ve güçlü nefesiyle buluşan kırılgan camın dakikalar içinde bardağa, mumluğa, ibriğe, gaz lambası gibi inanılmaz güzellikteki hediyelik objelere dönüşmesini hayretler içinde izledi.

Bazen kırık bir floresanı, bazen kırık lambayı alıp hayat verdiğini anlatan Demir, "30 yıldır bu mesleğin içindeyim. Bunca yıla rağmen bu mesleğin inceliklerinin ancak yarısını bildiğimi söyleyebilirim. Oldukça dikkat ve emek isteyen bir iş yapıyorum. Üfleme cam el sanatına eskiye nazaran artık daha fazla ilgi var, bu da bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ankaranın, ilgi, sergisi, yoğun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Acarlar Longozu İlgi Görüyor Thetis Kültür ve Sanat 0 10 Haziran 2012 18:08
Altın İşlemeli Ahlat Bastonu İlgi Görüyor Cemalizim Kültür ve Sanat 0 31 Mart 2012 18:10
Bediüzzaman Sergisi Tarsus'ta Yoğun İlgi ile Açıldı Cemalizim Kültür ve Sanat 0 31 Mart 2012 18:09
Altın İşlemeli Ahlat Bastonu İlgi Görüyor Bulut Kültür ve Sanat 0 31 Mart 2012 14:24
Skyrim'in Modları da Büyük İlgi Görüyor KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 14 Şubat 2012 21:55