IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 02:00   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düşler Akademisi Kaş kapılarını açtı




Düşler Akademisi Kaş, Türkiye'de bir ilk olan Engelsiz Müzik ve Sanat Festivali'ne ev sahipliği yapt


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye Vodafone Vakfı
engellilerin hayata eşit katılımına katkıda bulunmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye Vodafone Vakfı'nın ana desteği ile Antalya'nın Kaş beldesinde Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezi olarak kurulan Düşler Akademisi Kaş, 26-30 Ekim 2014 tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez düzenlenen Engelsiz Müzik ve Sanat Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Avrupa Hayat Boyu Öğrenme Akademisi (ELLA), Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), Düşler Akademisi Kaş ve IBETH Eğitim ve Toplumsal Hizmetler sponsorluklarında gerçekleşen festivale Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Belediyesi ve Kaş Kaymakamlığı da destek verdi. Dört gün süren festival boyunca resim, heykel, drama, fotoğraf, jonglörlük atölyeleri ve konserler düzenlendi. Festivale Kaş halkı büyük ilgi gösterdi.

Engelliler engelsizlere öğretiyor

Engelli ve engelsiz bireyler arasında alışılagelmiş rol dağılımını tersine çevirmeyi ve engellilerin becerilerine yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan festival kapsamında gerçekleştirilen sanat ve spor konulu tüm atölyelerde, engelli bireyler engelsiz katılımcılara eğitmenlik yaptı. Gün boyunca düzenlenen resim, heykel, drama, fotoğraf, jonglörlük atölyeleri; ritim, vokal, dans, tiyatro, binicilik aktiviteleri ve konserler, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Festivalin finali, Kaş Meydanı'nda Düşler Akademisi müzik grubu Social Inclusion Band'in ana sahnesiyle, Türkiye ve Almanya'dan katılan ve engelli gençlerden oluşan tüm müzik gruplarının yer aldığı özel bir gece ile yapıldı. Türkiye'den Social Inclusion Band'in yanı sıra Tomurcuk Vakfı Ritim Grubu ile yerel bir akordeon grubunun sahne aldığı gecede, Almanya'dan Saitenwind ve Ibees grupları da performanslarıyla izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:
"Vodafone Türkiye olarak engelli olmanın, insan olma halinin doğal bir parçası olduğuna inanıyoruz. Bu konuda devletin ve sivil toplum örgütlerinin desteği ve işbirliğine büyük önem veriyoruz. Düşler Akademisi bu yaklaşımla hayata geçirilmiş ve sürdürülen bir projedir. Düşler Akademisi Kaş ise bu seneki sosyal yatırımlarımız arasında öncelikli yere sahip. Düşler Akademisi Ataşehir tesisiyle İstanbul ve başka illerden pek çok katılımcıya ulaşıyorduk, ulaşmaya da devam edeceğiz. Kaş merkezi ile birlikte sadece tüm Türkiye genelindeki engelli bireylere doğa dostu bir ortam sunmakla kalmadık dünyanın diğer ucundan engelli gençlerimize de kucak açtık. Engelli bireyler, Düşler Akademisi Kaş'ta Akdeniz coğrafyasının sağladığı tüm doğal aktivitelerden faydalanabiliyorlar. Sosyal ve sanat eğitimlerinin dışında, su sporlarından ekolojik tarıma, çok geniş yelpazede faaliyetlerle kendilerini geliştirebiliyorlar. Bu kapsamda, Düşler Akademisi Kaş'ın Engelsiz Müzik ve Sanat Festivali için ideal bir ortam sunduğuna inanıyor, festivalin uzun ömürlü olmasını temenni ediyoruz."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açtı, akademisi, düşler, kapılarını, kaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık