IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 05:38   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 7 Kasım’da Başlıyor.




15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 7 Kasım’da Başlıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2000 yılından bu yana Antalya'nın uluslararası "sanat şehri" kimliğine önemli katkıda bulunan etkinlik üç hafta sürecek.

Festival kapsamında 20 konser, 8 ustalık sınıfı, 20 atölye, 6 söyleşi gerçekleştirilecek. Aralarında Alfred Brendel, Christian Zacharias,Eliane Elias, Tord Gustavsen, Hüseyin Sermet gibi klasik müzik ve caz dünyasından isimlerin bulunduğu dokuz ülkeden 26 virtüöz 29 Kasım'a kadar şehrin sesine müzik katacak.

Antalya Piyano Festivali, bu yıl ilk kez Türkiye'nin tüm konservatuvarlarından seçilen genç, yetenekli piyanist adaylarını ağırlayacak. Genç piyanistler, festivalin ünlü konuklarıyla buluşarak, ustalık sınıfları yapacaklar. Ücretsiz halk konserlerinin yanı sıra, okullarda, kültür merkezlerinde, AVM'lerde tüm Antalyalılara yönelik atölye çalışmaları, söyleşiler gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda Genel Sanat Yönetmenliği piyanist, besteci Fazıl Say tarafından yapılan Antalya Piyano Festivali'nin bu yıl Sanat Yönetmeniliği görevini orkestra şefi Gürer Aykal, Genel Koordinatörlük görevini soprano Seren Akyoldaş üstleniyor.

AÇILIŞ 7 KASIM'DA

Festival, 7 Kasım Cuma akşamı şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak. Türk bestecilerin eserlerine ayrılan açılış konserinin solisti piyanist Gökhan Aybulus. Repertuvarda Ulvi Cemal Erkin, Ferit Tüzün'ün yanı sıra genç besteci Onur Nurcan'ın Fantasia adlı lirik eseri de yer alıyor.

DİNLİYORUZ

Evren Kutlay'ın İncesaz'ın katılımıyla gerçekleşecek 'Osmanlı Sarayı'nda Piyano' konseriyle devam edecek festivalin ilk haftasında klasik müzik dünyasının star ismi Christian Zacharias sahne alacak. Tord Gustavsen Quartet ise festivale 'kuzey cazı' esintilerini getiren isim olacak.

Festivalin ikinci haftası 18 Kasım Salı günü Fransız şarkıcı ve söz yazarı Indila konseriyle başlayacak. Emir Gamsızoğlu'nun 'Geveze Piyanist: Müzik&Sınırlar' konserinin ardından, yaşayan en iyi Beethoven yorumcularından biri olarak kabul edilen Paul Lewis'in bestecinin son üç piyano sonatını seslendireceği 'Hüzün ve Huzurun Buluşması' resitali 21 Kasım'da gerçekleşecek. Antalya 22 Kasım akşamı, caz ustası Brezilyalı ünlü piyanist-şarkıcı Eliane Elias'ın konserine ev sahipliği yapacak. Hafta, Gülru Ensari ve Herbert Schuch konseriyle son bulacak.

Kapanış haftası ise 24 Kasım'da düzenlenecek şef Orhun Orhon yönetimindeki Akdeniz Filarmoni Orkestrası konseriyle başlayacak. Hüseyin Sermet'in solist olarak yer alacağı konserde Mozart'ın eserleri yorumlanacak. 26 Kasım'da Fahir Atakoğlu ve Ara Dinkjiyan, Anadolu melodilerini cazla birleştirerek, dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. 28 Kasım'da ise virtüöz Freddy Kempf'e, Gürer Aykal yönetimindeki Akdeniz Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

Festivalin kapanış konseri, 29 Kasım akşamı Juilliard'lı iki erkek, üç kız kardeşten oluşan The 5 Browns ile Cam Piramit'te gerçekleşecek.

HALK KONSERLERİ

Festival sırasında düzenlenecek ücretsiz halk konserleri, beş farklı mekanda gerçekleşecek.

AKM Aspendos Salonu'nda, 11 Kasım akşamı Moskova Devlet Konservatuvarı'ndan kırmızı diplomalı iki gencimiz, Başar Can Kıvrak ve Cem Babacan, Rahmaninov'un eserlerini yorumlayacak. Festivalin bir geleneği olan 'Kâmuran Gündemir anısına' genç piyanistler konseri bu yıl 17 Kasım'da AKM Perge Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Akdeniz Üniversitesi AKS, 20 Kasım'da Hüseyin Sermet ve 28 Kasım'da Kandemir Basmacıoğlu resitallerine ev sahipliği yapıyor. 24 Kasım'da, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi'nde de Kemal Cem Yılmaz resitali var.

Halk konserleri serisinde, festival çok özel bir konsere ev sahipliği yapacak: Andrea Portera'nın bu festival için bestelediği, 'Mera' isimli eserin prömiyeri. Akdeniz kültürünü anlatan özel besteyi genç piyanist Doruk Görkem Tokur, 22 Kasım'da Antalya Aquarium'da seslendirecek.

ÖĞRENİYORUZ

Festivalde bu yıl önemli bir yenilik var: Türkiye'nin dört bir yanından ustalık sınıflarına katılmak isteyen müzisyenler, festival tarafından ağırlanıyor. Bu eğitimleri verecek usta isimler ise şöyle: Gökhan Aybulus, Alexander Lonquich, Christian Zacharias, Hüseyin Sermet, Andrea Portera, Herbert Schuch ve Freddy Kempf. Ayrıca festivalin onur konuğu, dünyaca ünlü Avusturyalı piyanist Alfred Brendel de 23 Kasım'da açıklamalı bir ders vermek üzere genç öğrencilerle bir araya gelecek. Brendel, Beethoven, Schubert ve Mozart'ı en iyi yorumlayan müzisyenlerden biri olarak kabul ediliyor. Festivalin söyleşiler bölümüne Evren Kutlay, Emine Serdaroğlu, Serdar Kuzuloğlu gibi uzman isimler konuk olacak

PAYLAŞIYORUZ

Konserlerin, söyleşilerin ve ustalık sınıflarının yanı sıra, gerçekleşecek olan atölye çalışmalarıyla, festival tüm Antalyalıları "şehrin sesi" olmaya davet ediyor. Festival boyunca, ilçe okullarında, Antalya Kültür Evi'nde, AVM'lerde, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde ve festival çadırında; beden perküsyonu, ses&nefes teknikleri ve koro üzerine atölye çalışmaları yapılacak, açıklamalı performanslar gerçekleşecek.

FESTİVAL BİLETLERİ

Piyano müziğini herkesin erişimine açmayı hedefleyen festivalde bu yıl bilet fiyatları sabitlendi. Öğrenci biletleri 15 TL, tam biletler ise 35 TL'den satışa çıkarken, devlet konservatuarları ve güzel sanatlar liselerinden festivale katılmak isteyen öğrencilere özel bir indirimle biletler yalnızca 5 TL'den satışa sunulacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
15, 7, antalya, başlıyor, festivali, kasım’da, piyano, uluslararası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
26. Uluslararası İzmir Festivali Başlıyor Thetis Kültür ve Sanat 0 10 Mayıs 2012 18:20
8. uluslararası kadın festivali başlıyor Feronia Ah Kadınlar 0 11 Mart 2010 11:46