IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2016, 14:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Kan Film Festivali"




Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği, Talasemi ve diğer kan hastalıklarına dikkati çekebilmek için ''Kan Film Festivali" isimli kısa film yarışması düzenledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER), Talasemi ve diğer kan hastalıklarına dikkat çekmek için ödüllü kısa film yarışması gerçekleştirdi.

ATODER Başkanı Ali Kılıç, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kan bağışı konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak ve insanların dikkatini çekebilmek adına böyle bir projeye imza attıklarını belirtti.

Kılıç, 6-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek kısa film yarışmasında toplam 9 bin 500 lira para ödülü dağıtılacağını belirterek, ''Birinciye 5, ikinciye 3 ve üçüncüye de bin 500 lira para ödülü verilecek. Program dahilinde derneğimiz tarafından hazırlanan 'Can Kırmızı' belgeseli de gösterime sunulacak. Kan hastalarının yapmış olduğu çini ve ahşap eserler açacağımız sergide yerini alacak.'' diye konuştu.

Organizasyonun ATODER öncülüğünde Türk Kızılayı ve Talasemi Federasyonu işbirliğinde düzenlendiğini anlatan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün burada kan bağışının önemini anlatmak ve toplumu bu konuda bilinçli kılmak için bir araya geldik. Amacımız festival kapsamında toplumumuzu bilgilendirerek yeni hasta doğumunu önlemek istiyoruz. Unutmayınız ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Ülkemiz genelindeki Talasemi ve orak hücre anemi hastalarının yaygın olmasından dolayı bu tür kan hastalarına her ay sürekli kan transfüzyonu gerekmektedir. Kan ihtiyacının karşılanması amacıyla gönüllüleri kan bağışlamaya davet ediyoruz. Ülkemiz genelinde 10 bin civarında Talasemi hastası ve 1,5 milyon da taşıyıcı bulunuyor.''

Kılıç, ''Kan Film Festivali" ismini Fransa'nın güneyindeki Cannes kentinde her yıl Mayıs ayında düzenlenen ''Cannes Film Festivali''nden aldıklarını anlattı.

AA


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adana, atoder, kan film festivali, talesemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık