IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kültür ve Sanat (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/)
-   -   Frida Kahlo duvarları süslemeye devam ediyor (https://www.ircforumlari.net/kultur-ve-sanat/873881-frida-kahlo-duvarlari-suslemeye-devam-ediyor.html)

Fragile 24 Haziran 2020 00:34

Frida Kahlo duvarları süslemeye devam ediyor
 
Frida Kahlo duvarları süslemeye devam ediyor

Mersin’de, binaların dış cepheleri sanat eserleriyle donatılıyor. Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin 2017 yılında başlattığı proje çerçevesinde Akbelen Bulvarı üzerindeki binaların yıpranmış dış cephelerini dünyaca ünlü ressamların eserlerinin reprodüksiyonlarıyla süsleyen Ressam Nazife Bilgin Hazar, şimdi de diğer binaların dış cephelerini sanat eserleriyle donatıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Mersin’de, Toroslar Belediyesi eski Başkanı Hamit Tuna tarafından başlatılan 'Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi' projesi, halefi Atsız Afşın Yılmaz tarafından da devam ettiriliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



İlçede, eskiyen ve zamanla yıpranan binaların dış cepheleri sanat eserine dönüştürülmeye devam ediliyor. Belediyenin projesi kapsamında, Akbelen Bulvarı üzerindeki toplu konut binalarının renklenmesinin ardından bu kez de Güneykent Mahallesi'nde bulunan konutların dış cepheleri güzelleşecek.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Proje ile dünyaca ünlü ressamların eserleri, Ressam Nazife Bilgin Hazar tarafından Güneykent Mahallesi'ndeki konutların duvarlarına resmedilecek.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


2017 yılından itibaren Akbelen Bulvarı üzerindeki toplu konut binalarının boyaları dökülmüş, yıpranmış duvarlarını Frida Kahlo, Leonardo Da Vinci, Salvador Dali, Johannes Vermeer, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Auguste Renoir, Diego Rivera, Neşet Günal ve Osman Hamdi Bey gibi dünyaca ünlü ressamların en güzel eserlerinin reprodüksiyonları ile bezeyen Ressam Nazife Bilgin Hazar, kolları yeniden sıvadı. Ressam Hazar, Güneykent toplu konut binalarının duvarlarını da ünlü eserlerle donatmaya başladı. Hazar, buradaki ilk çalışmasına da ünlü ressam Frida Kahlo’nun ‘Ben ve Maymun’ adlı eserinin reprodüksiyonu ile başladı. Mahalle sakinlerinin de heyecanla beklediği çalışma şimdiden büyük ilgi odağı oldu.



NTV

judith 17 Temmuz 2020 16:03

Cevap: Frida Kahlo duvarları süslemeye devam ediyor
 
Nede güzel söylemiş Frida.." Ben haklı olmak falan istemiyorum. Kimse benden özür de dilemesin,
beni sadece rahat bırakın.
Ben sizin ne istediğini bilmeyen yanınızla savaşamam. "



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net