IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By CyBeR
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2021, 13:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2021 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri verildi




Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı'nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları desteğiyle düzenlediği 2021 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2021 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi. Burası Radyo Şarampol kitabıyla roman dalında ödül alan Şükran Yiğit, Bir Uçurumun Haritası adlı şiir kitabıyla şiir dalında ödül alan Alphan Akgül ve Türbülans adlı kitabıyla İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü alan Naile Dire'ye, salgın tedbirleri kapsamında ödülleri tören düzenlenmeden takdim edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Şükran Yiğit, kitaptaki kahramanlardan birini tarif ederken "O üçüncü şahsın şiiri gibiydi" ifadesiyle bitirdiğini belirterek, "Çünkü muhayyilemin beni götürüp bıraktığı yerin, kolektif hafızamızda bir karşılığı olduğunu biliyordum. Çünkü biz yağmurlu bir günde tek başına Emperyal Oteli’ni aramıştık, çünkü arkadaşlarımızla Sisler Bulvarı’nda yürümüş, Aysel’e 'git' demiş ve Müjgan'la ağlaşmıştık. Yani demek istiyorum ki bu ödülle beni çok mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Alphan Akgül de ödülünü teslim alırken şunları kaydetti:

"Attila İlhan Şiir Ödülü’nü almak şiir alanında yaşanabilecek en görkemli onurlardan biri diye düşünüyorum. Modern Türk şiirinde devrimci romantizm, bedene sığmayıp taşan lirik coşkuyla toplumsal, siyasal sorunları bir arada yoğurmanın şiiridir, Attila İlhan şiiri. Lirik söyleyişi, bireysel buhranların kapalı anlatımı olarak görmemiş, bireysel tutkuları, tarih, toplum ve siyaset üçgeninin ekseninde geliştirmiş bir şairdir o. Onun şiirlerinde imge, bu nedenle kapalı bir yazınsal söylemin içinden değil, söze dayalı, bireyden toplumsala açılan bir lirik söylemden gelişir.

Tarihe de eleştirel bir üslupla bakar Attila İlhan. Bugün, Attila İlhan'ın dediği gibi, bir hiçliğin ortasında kıvranıp duruyoruz belki ama yine onun dediği gibi, her şey hep yeniden başlar. Ne zaman bunalsam, onun şu dizesini hatırlayıp huzur bulurum; 'Bitirdim sandığın vakit başladığını göreceksin.' Ustanın dediği gibi, bir boşluktan ötekine düşeriz belki ama içimizdeki kahkaha kuşlarının kanatları pır pır yaldızlanmaya devam edecektir, diye düşünüyorum."

ÖDÜL ALANLAR ŞİİR DALINDA 52, ROMAN DALINDA 59 ESER ARASINDAN SEÇİLDİ

Naile Dire ise büyük gurur duyduğunu dile getirerek, "Benim için Attila İlhan'ın yeri her zaman ayrı ve özel oldu. Onu ilk okuduğumda şiir kitaplarının arkasında şiirlerine dair düştüğü notlar ve yaşantılar dikkatimi çekiyor ve o şiirlerin arka planını bilmek hoşuma gidiyordu. Onun şiirlerini böylece daha iyi anladığımı düşünüyordum ve bu anlayabilme büyüsü beni Attila İlhan'a daha çok yakınlaştırıyordu. Attila İlhan İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü'nü almak benim için büyük gurur. Değerli jüri üyelerine çok teşekkür ederim" değerlendirmesinde bulundu.

Seçici kurul, roman dalında Mehmet Eroğlu, Deniz Yüce Başarır, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan, şiir dalında ise Metin Celal, Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aileyi temsilen Kerem Alışık'tan meydana geldi. Ödüller için bu yıl şiir dalında 52, roman dalında 59 eser için başvuru yapıldı.

(Alıntı)

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Aralık 2021, 17:44   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 2021 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri verildi




Haberler için eline sağlık güncelledim..

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
edebiyat, sanat, Ödül


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2021 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri belirlendi CyBeR Kültür ve Sanat 0 28 Ekim 2021 14:57
Pia - Attila İlhan Elysian Şairler ve Şiirleri 0 17 Mayıs 2014 21:02
Ah - Attila İlhan Elysian Şairler ve Şiirleri 0 17 Mayıs 2014 16:04
34 FN 346 - Attila İlhan Elysian Şairler ve Şiirleri 0 17 Mayıs 2014 16:00
Attila İlhan ( Attila İlhan Hakkında -Attila İlhan Kimdir ? ) Amelia Şairler / Yazarlar 0 28 Ocak 2014 18:15