IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2022, 17:45   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuşadası'nda Mikro Minyatür Müzesi




Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı; dünyanın en küçük Kur'an-ı Kerim'i, toplu iğne başına yapılmış dünyanın en küçük satranç takımı, saç telinin üzerine yapılmış yürüyen cambaz gibi ilginç eserleri barındırıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, kente gelen kruvaziyer turistlerinin uğrak noktalarından oldu.

Dünyanın sayılı mikro minyatür sanatçılarından olan Necati Korkmaz’ın mikroskop ve büyüteçler aracılığıyla görülebilen milimetrik boyutlardaki minyatürlerinin yer aldığı merkez, yaz sezonu boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Kuşadası Belediyesi tarafından Tarihi Kale Kapısı’nın üstünde kente kazandırılan Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı’nda yer alan milimetrik boyuttaki minyatürler hayranlık uyandırıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kente kruvaziyer gemileriyle gelen turistler başta olmak üzere 7’den 70’e her kesimin büyük ilgi gösterdiği merkez, açıldığı günden bu yana her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 2019 yılında Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen Müze Özendirme Yarışması’nda “Sanat ve Edebiyat Müzeleri” kategorisinde ödüle layık görülen Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, ev sahipliği yaptığı eserler ile dikkat çekmeyi sürdürüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


DÜNYANIN EN KÜÇÜK SATRANÇ TAKIMI
Merkezde sergilenen eserler arasında dünyanın en küçük Kur'an-ı Kerim'i, toplu iğne başına yapılmış dünyanın en küçük satranç takımı, saç telinin üzerine yapılmış yürüyen cambaz, içerisinde Türk klasik hat sanatının örneklerinin bulunduğu dünyanın en küçük hat katalogu ve üzerinde yalnızca mikroskoplarla görülebilen süslemeler olan dünyanın en küçük çini vazoları gibi birbirinden ilginç 42 eser bulunuyor. Eserlerin ziyaretçiler tarafından rahatça görülebilmesi için özel mikroskoplar ve merceklerin yerleştirilip ışıklandırmanın da yapıldığı Sanat Merkezi ve Sergi Alanı hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


DÜNYANIN EN ZENGİN MİKRO MİNYATÜR MERKEZİ
Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı, ev sahipliği yaptığı eserler kadar Kuşadası açısından simgesel bir değeri olan tarihi taş binası ile de dikkat çekiyor. Üç odadan oluşan merkezin bir odasında Gubari hat sanatının icra edildiği çalışmalar yer alırken, diğer iki odada ise Korkmaz’ın 30 yıllık sanat yaşamı boyunca ürettiği milimetrik boyutlardaki mikro minyatürleri sergileniyor.

Sergilenen eser sayısı bakımından dünyanın en zengin mikro minyatür merkezlerinden olan Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı’nda yer alan 'Eyvah Kırıldı' adlı minyatür ise en çok ilgi çeken eserler arasında yer alıyor. Korkmaz’ın yarım bir darı tohumundan yapılmış kayık içindeki balıkçı figürü yerleştirmek amacıyla sürdürdüğü 5 aylık çalışmanın, üzerine düşen bir saç teli nedeniyle kırılması sonucunda yarım kalan çalışma, merkezde bulunan eserlerin nasıl büyük bir sabır ve titizlikle üretildiğini de ortaya koyuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


DOKTOR X KORONA VİRÜSE KARŞI
Necati Korkmaz’ın eserleri arasında corona virüs salgını sırasında gece gündüz demeden çalışan sağlık emekçilerinin fedakarca çalışmasına dikkat çekmek amacıyla pandemi döneminde yaptığı "Doktor X" adlı 2 milimetre boyutunda bir heykel de yer alıyor.

Korkmaz’ın "Doktor X, sağlık çalışanlarının dünyada virüse karşı verdiği amansız mücadeleyi temsil ediyor" dediği mikro heykel, şırıngadaki iğnenin üzerinde yer alıyor. 'Doktor X' isimli heykelde, saç telinden yapılma bir mızrak, doktor tarafından corona virüsü temsil eden figüre saplanıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HAYRANLIK UYANDIRIYOR
İzlanda’dan kruvaziyer gemisiyle Kuşadası’na ziyarete gelen İdan Tempelhof, mikro minyatür müzesini çok beğendiğini belirterek, “Bu müzede bulunan eserlerin hepsi çok küçük. Böyle bir müzeyi bugüne kadar gezdiğim hiçbir yerde görmedim. Müzedeki tüm eserler de çok ince çalışılmış ve bu oldukça değerli. Kuşadası böyle bir müzeye sahip olduğu için çok şanslı. Kuşadası’na ve bu müzeye bayıldım” dedi.

İzlanda’dan arkadaşı İdan Tempelhof ile kenti ziyarete gelerek müzeyi gezen Orah Schneider ise “Müzedeki tüm eserleri çok beğendim. Daha önce böyle küçük eserlerin olduğu bir müzeyi hiç gezmemiştim. Büyüteç ve mikroskoplarla sanatçının çabasını görmek çok etkileyici” ifadelerini kullandı

ntv

__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mikro Sır Kurs Eğitimleri 0 27 Aralık 2019 00:53
Minyatür İnsan Resimleri, Minyatür İnsan Fotoğrafları Violent Fotoğraf Kulübü 0 07 Mart 2014 19:58
Dali Müzesi (Museum) Florida - Yeni Salvador Dalí Müzesi Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 24 Haziran 2013 20:31