![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kakaolu kurabiyenizi muhteşem yapacak sırlar Kakaolu kurabiyenizi muhteşem yapacak sırlar Ev yapımı kakaolu kurabiyeler, çay saatlerinin vazgeçilmezi olduğu kadar kendimize ve ailemize verebileceğimiz en tatlı hediyelerdir. Peki kurabiyelerinizin muhteşem olması için bir kaç sır ister misiniz? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kurabiyelerin daha henüz fırından çıkmadan evin içine dağılan muhteşem kokusu, mutluluk vermeye yeter. Muhteşem kakaolu kurabiye yapmak için birkaç küçük ipucumuz var. * Kullandığımız kakao, lezzetin anahtarıdır. Bitter kakao ya da beyaz kakao kullanarak kurabiye kavanozlarını renklendirebiliriz. İyi bir kakao kullanmaya özen gösterin. Ayrıca kakaoyu fazla koyarsanız tadının acımsı olabileceğini unutmayın. * Kurabiye yaparken kuru malzemeleri (un, şeker, kabartma tozu, vanilin vs) ayrı bir kapta karıştırırsanız hamuru daha kolay yapabilirsiniz. Kakaoyu bu karışıma en son eklemelisiniz. * Tereyağını önceden dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında iyice eridikten sonra kurabiye yapmaya başlayın. Böylece hamuru yoğururken daha kolay dağılır. Tereyağı ile sıvı yağı eşit kullanarak lezzetini artırabilirsiniz. * Kurabiyeleri fırında pişirirken, almaya yakın üzerine damla çikolata parçalarını ekleyip yeniden fırına vererek 5-10 dakika erimelerini bekleyebilirsiniz. Böylece çikolatalar kurabiyenin üzerinde son derece lezzetli görünecektir. * Parça çikolatalı kurabiyeyi soğumadan, hafif sıcakken servis edin, böylece çikolatalar ağzınızda dağılacaktır. * Kurabiyeler oda sıcaklığında en fazla 2-3 gün dayanır. Ancak soğuduktan hemen sonra buzluğa koyarsanız 3 ay bekleyebilir. Buzluktan çıkardığınız kurabiyeleri çıkartıp oda sıcaklığına geri geldikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika tutun, taptaze olurlar. Kakaolu çikolatalı kurabiye tarifi Malzemeler: 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tutam tuz, ¾ su bardağı kakao, 1 dilim oda sıcaklığında erimiş tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker, 2 yumurta, 1 paket vanilin, 1 su bardağı çikolata parçaları, ayrıca üzeri için 1 su bardağı çikolata parçaları. Nasıl yapılır? Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, deniz tuzu ve kakaoyu karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve sıvı yağ ile şekeri pürüzsüz bir karışım elde edecek şekilde karıştırın. Yumurtaları birer birer ekleyin. Vanilini de ekleyip karıştırın. İki karışımı birleştirin ve hamur kıvamını elde ettikten sonra çikolata parçalarını ekleyip iyice dağıtın. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt üzerine dizin. Kurabiyeleri 8-10 dakika fırında pişirdikten sonra çıkarın, ayırdığınız çikolata parçalarını kurabiyelerin üzerlerine dizin ve yeniden fırına verin. Çikolatalar eriyince çıkartın ve ılık olarak servis edin. Haberturk
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Resmi Sırlar | Sır | Film Tanıtımları | 0 | 03 Ocak 2020 10:28 |
Sırlar Sonu Oldu | Rhytia | Haber Arşivi | 0 | 10 Temmuz 2012 16:06 |
Küçük Sırlar! | Dilara | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 11 Aralık 2010 05:54 |
Bal Peteğindeki Matematik Sırlar | aheSte | Kültür ve Sanat | 0 | 20 Nisan 2008 22:44 |