IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2014, 13:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Filipinler'de kanlı yılbaşı




Filipinler'de yılbaşı öncesinde düzenlenen bombalı saldırlarda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı; yeni yıl kutlamaları sırasında da 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

MANİLA
Güneydoğu Asya bölgesi ülkelerinden Filipinler yeni yıla kanlı başlangıç yaptı. Yeni yıl öncesinde ülkenin güneyinde düzenelenen iki bombalı saldırıda en az 6 kişi ölürken, 15 kişi yaralandı. Yeni yıl kutlamaları sırasında da havai fişeklerin patlaması ve silahla açılan ateş sonucu 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı..
Polis teşkilatından yapılan açıklamada, Filipinler'in güneyindeki Basilan eyaletinin Sumisip ilçesinde düzenlenen yeni yıl partisi sırasında bir büfeye yerleştirilen bombayla yapılan saldırıda 6 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.
Filipinler ordu sözcüsü Yarbay Ramon Zagala, patlamanın yılbaşı partilerinde kullanılan hava fişeklerle ilişkisi bulunmadığını söyledi. Patlamaya el yapımı bir patlayıcı düzeneğin neden olduğunu belirten Zagala, saldırının nedeninin bilinmediğini kaydetti.
Bu saldırıdan saatler önce Cotabato eyaletine bağlı Carmen ilçesinde motorsikletli saldırganın bir Protestan kilisesine el bombasıyla düzenlediği saldırıda da bir anne ile 3 çocuğu ve bir kızın yaralandığı bildirildi.
Filipinler'in güneyi sık sık ayrılıkçı Müslüman örgütlerin düzenlediği saldırılara sahne oluyor. Ancak Zagala bu saldırıların ayrılıkçı Müslüman gruplarla ilişkisi bulunup bulunmadığının henüz açıklık kazandığını kaydetti.
Öte yandan Filipinler'in kuzeyindeki Cagayan eyaletinde yapılan yeni yıl kutlamaları sırasında kullanılan havayi fişekler ve kestane fişeklerinin patlaması sonucu 19 yaşındaki bir erkek hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeyindeki Ilocos Sur eyaletinde de bir bebek, kaldığı evin çatısına isabet eden bir kurşun sonucu hayatını kaybetti.
Filipinler'deki 50 kadar hastaneden yapılan açıklamalarda, 21 Aralık-1 Ocak tarihleri arasındaki Noel ve yeni yıl kutlamaları sırasında 599 kişinin yaralandığı bildirildi. Filipinler Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eric Tayag, açıklanan sayının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43'lük bir artışa işaret ettiğini vurguladı. Bakanlığın yaralılara ilişkin sayımı henüz tamamlamadığını belirten Tayag, bu sayının daha da artabileceğini belirtti.



AA

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
filipinlerde, kanlı, yılbaşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2014 Yılbaşı Ağaçı Gifleri, 2014 Yılbaşı Avatarları, 2014 Hareketli Yılbaşı Ağaçları Violent Avatar ve Smiley 0 13 Aralık 2013 21:09
Yılbaşı biletleri satışa çıktı, 2014 Yılbaşı bileti fiyatları Violent Haber Arşivi 1 29 Kasım 2013 10:29
Yılbaşı Kurabiyeleri Yılbaşı Kurabiye yapılışı Zen Hamur İşleri 0 17 Aralık 2012 14:48
Filipinler ve Filipinler Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 23:37
Filipinler'de deprem Lucifer Haber Arşivi 0 28 Ocak 2010 03:48