IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2014, 17:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İntikam Mızrağı Kalista İnceleme




Kalista Oyun Tarzı ve Kostümler

Geçmiş halinin soluk bir gölgesi olan Kalista, hainlerin ve alçakların peşinde amansız bir şekilde dolaşıyor ve topladığı her ruhla daha da güçleniyor.
Kalista kendine özgü hareketliliğiyle ve yeminle bağlandığı takım arkadaşı ile birlikte en sonuçları alabilen nişancı bir şampiyondur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yenetekler

Kalista her oyuna özel eşyası olan Kara Kargı ile başlar. Bu eşyanın tek amacı Kalista ve koridor arkadaşı yada başka bir takım arkadaşı arasında bir bağ kurarak Kalista ve seçtiği kişinin oyun boyunca yeminle bağlanmasını sağlamaktır. Yeminle bağlanılan kişi Kalista’nın skorları için onun ruh ikizi olur. Bu bağ yalnız o iki şampiyona özel pasif ve aktif yetenekler sağlar.
Üstün Denge:

Kalista‘nın pasifi üstün denge iki özelliğie sahip. Bunlardan ilki Kalista’nın normal saldırılarını iptal edememesi. Mızrağını havaya kaldırdığında saldırı durduralamıyor. İkinici olarak normal saldırı esnasında belli bir yöne hareket komutu verildiğinde saldırı biter bitmez o yöne doğru zıplar.
Üstün dengeye alışmak özelliklede Kalista’nın saldırı hızı arttıkça zaman alsada çatışmada ona sağladığı hareketlilik paha biçilemez.
Ayrıca Kalista geri doğru zıpladığında biraz daha uzağa doğru gidebilir. Üstün dengenin zıplama mesafesi çizmenizin türüne göre değişir. Örneğin; Sürat Çizmesi ve Şavaşcı Çizmeleri bu menzili arttırır.
Kalista’nın hareket kalibiyeti çatışma dışında daha kısıtlıdır. Ancak Üstün Denge ona kıvraklık sağlar. Kısa mesafede sık sık zıplayarak güölü şampiyonlara sürekli hasar verebilir.
Q- Delici

Kalista Q’su olan Delici’yle rakibe mızrak fırlatarak hasar verir, Ciğerini Sök yükü ekler, gözcünün pasifini tetikler ve isabet ettiği ilk rakibe saplanıp durur.
Ayrıca hemen ardından hızla atılabilmesi için Üstün Denge’yi de tetikler. Delici’yle üzerinde Çiğerini Sök yükleri olan bir rakip katledildiğinde, Delici rakibin delip içinden geçer ve o yüklerin tamamını isabet ettiği bir sonraki hedefe ekler.
Delici ayrıca çatışma dışında Üstün Denge’yi tetiklediğinden Kalista’nın hareket yeteneğini genişletir ve haritadaki bazı duvarları zorlanmadan aşabilmesini sağlar.
W- Gözcü

Kalista‘nın W’su Gözcü hem pasif hemde aktif etkiye sahip. Pasifi yalnız Kalista’nın yeminle bağlandığı takım arkadaşında işe yarar. İkili kısa bir zamanda aynı hedefe saldırdığında hedefin acemi canı oranında ilave hasar verir ve Çigerini Sök yükü biriktirir. Gözcü’nün pasifi aynı hedef üzerinde üst üste kullanılamaz. Eğer Gözcü sayesinde rakibe son vuruş yapılırsa tetikleyen kim olursa olsun skor ve altın Kalista’ya gider.
Yeteneğin aktifi ise mermi sistemine göre çalışıyor ve uzunca bir bekleme süresine sahip. Kullanıldığında Kalista bir gözcüyü keşif görevine gönderir. Gözcü’ler keşif süreleri bitine kadar Kalista’nın ilk konumuyla gönderildikleri nokta arasındaki alanı sürekli görünür kılarlar. Gözcü’lerin sağladığı görüş yalnızca önlerindeki koli şeklinde alanı kapsar. Bir rakibi yakaladıklarında çığlık atarak kısa süreliğine onları takip ederler. Ancak rakipler Gözcü’lerin normal saldırılarıyla hatta farkedilmeden arkalarından sinsice yaklaşarak da ortadan kaldırabilirler.
Koridordayken gözcüleri bariz baskın yollarına nöbete yollayın. Böylece rakip şampiyonların gizli baskınlarından sıyrılın.
E- Çigerini Sök

Çigerini Sök, Kalista’nın normal saldırılarının hedeflere mızraklar saplamasını sağlar. Bu mızraklarla istenilen hedef üzerinde sınırsız sayıda yük biriktirebilse de birkaç saniyeliğine saldırmayı kestiğinde yükler kaybolurlar. Kullanıldığında Kalista mızrakları söküp alır ve yakında rakipleri yavaşlatarak onlara hasar verir. Mızrakları sökerken verdiği hasar hedefe fırlattığı her mızrak için arttığından teorik olarak sonsuz miktarda hasar verebilirsiniz.
Çigerinin Sök ile minyonlar dahil katledilen her rakip birim için bekleme süresi sıfırlanır. Eğer bu yetenekle son vuruş yapılmazsa, yetenek bekleme süresine girer ve pasifi bu süre boyunca devre dışı kalır.
Oldukça düşük mana bedeli ile Çiğerini Sök, son vuruşu yapmak ve oyunun her safhasında koridor ittirmek için etkin bir araç.
R- Ecelin Çağrısı

Kalista‘nın ultisi Ecele Çağrısı, sadece yeminle bağlı olduğu şampiyonla baığının görünür olduğu mesafede kullanılabilir.
Ecelin Çağrısı, Kalista’nın yeminle bağlı olduğu şampiyonu kısa süreliğine hedef alınamaz ve pasif hale getirip kendine doğru çeker. Bundan sonra kontrol bağlı olduğu takım arkadaşına geçer. Bağlanılan ruh bir süre sonra mouse’a tıklayarak istediği yöne doğru kendini fırlatıp, indiği yerdeki rakipleri havaya ve geriye savurur. Kısacası Kalista zamanlamayı takım arkadaşı ise konumu belirler.
Menzilli şampiyonlar, Ecelin Çağrısı’yla yakın dövüşçülere kıyasla biraz daha uzağa savrulur. Eğer takım arkadaşı birkaç saniye içinde yeteneği kullanmazsa otomatik olarak Kalista’nın durduğu yöne doğru ileri fırlar.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Püf Noktaları;

Kalista çatışma başlatabilen özel bir nişancıdır. Doğru menzilden kullanılan bir Ecelin Çağrısı’yla hızla çatışma başlatabilir, bağlı olduğunuz takım arkadaşıyla skorları toplayabilirsiniz.
Ne tarafa giderse gitsin Kalista’nın mızrakları daima hedefini bulur. Sıradaki combolarla rakiplerinizin ruhlarını toplayabilirsiniz.
Mızrak Adımı, Kalista’nın temel combosudur. Normal saldırıları ve Delici’yi olabildiğince sık kullanarak her saldıran sonra konum değiştirin. Eğer geri çekiliyorsanız rakip sizi yakalamak üzereyken Çiğerini Sök’ü kullanın, Eğer kovalan sizseniz Çiğerini Sök’ü doğru zamanda kullanarak rakibe son vuruşu yapın.
Çiğerini Sök’ün bekleme süresi biçilen her minyonda sıfırlandığından her minyon hemde rakip üzerinde yük biriktirir. Minyonu yetenekle biçerek bekleme süresini sıfırlayın. Rakibe saldırmaya devam ve Çiğerini Sök’ü kullanarak uzaklaşın. Böyle rakibi fazladan yavaşlatıp ona iki kat hasar verebilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yetenek Komboları;

Kaçmakta olan bir rakibi ararken önden bir gözcü gönderin. Rakip ortaya çıkınca Delici ve Üstün Denge’yi kullanıp ileri atılın. Rakibi, Çiğerini Sök ile yavaşlatıp normal saldırı menziline girin. Yeminli takım arkadaşınız yakındaysa Ecelin Çağrısı’nı kullanarak takım arkadaşınızla birlikte kaçmaya çalışan rakibe son darbeyi vurun.
Oynanış;

Üstün Denge, Kalista‘nın kelebek gibi uçup, gözünü intikam bürümüş bir ruh avcısı gibi sokmasını sağlar. Koridorda bile her normal saldırının ardından zıplamaya bakın. Bu sayede yetenek atışlarını savuşturup karşı saldırı yapabilirsiniz.
Kalista 6. seviyede gelen güç artışı özelliklede Morgana’nın ultisi gibi geniş etkili yeteneklerle birlikte kullanıldığında hem kendisi hemde koridor partneri için önemlidir.
Ecelin Çağrısı çatışma dışında da etkili olabiliyor. Ultiniz sayesinde bir ayağı çukarda olan takım arkadaşınızı güvene alabilirsiniz.

__________________
Geçmiş daima unutulur Rimbaud!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kalista, mızrağı, İnceleme, İntikam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
League of Legends'a yeni bir şampiyon geliyor: Kalista Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 06 Kasım 2014 02:38
İntikam =) CaqLa İtiraf Ediyorum 11 06 Kasım 2010 15:08