IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Pargali

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2012, 17:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
LG Electronics,CINEMA SCREEN,3D,Smart TV,mobil LG ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı!




Yüksek kar marjı ve etkin işletme modeline odaklanan LG Electronics, 2012 1. çeyrek sonuçlarını açıkladı.


Şirket bu yılın ilk çeyreğinde, kilit konumdaki birimlerinde gerçekleştirilen inovatif çalışmalar ve yüksek performanslı ürünlerin pazara sunulması sonucu 214.9 milyon dolar kar elde ettiğini duyurdu.
31 Mart 2012 tarihinde sonuçlanan ve IFRS (International Financial Reporting Standards-Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) tarafından denetlenmemiş konsolide sonuçlara göre LG Electronics 10.8 milyar dolar gelir ve 396.1 milyon dolar işletme karı elde etti.
LG Ev Eğlencesi Bölümü bir önceki yılın aynı dönemine göre işletme karını önemli ölçüde artırdı. Ancak Avrupa’da ekonominin yavaşlığı nedeniyle satışlarda 2011 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 6.8 oranında düşüş yaşandı ve 4.7 milyar dolar satış geliri elde edildi. CINEMA SCREEN 3D Smart TV gibi ilgi gören ürünlerin Kore’de pazara sunulması ve tedarik zincirinde kaydedilen gelişmeler sayesinde işletme karı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ikiye katlandı ve 191.9 milyon dolara ulaştı. LG yakın dönemde gerçekleşecek spor etkinlikleri ve 2012 TV modelleri sayesinde ev eğlencesi ürünlerine yönelik talep ve potansiyelin artacağını tahmin ediyor.

Mobilde 34.5 milyon dolar kar


LG Mobil İletişim Bölümü, akıllı telefon satış oranlarındaki artış ile bir çeyrek döneminden diğerine üç katından fazla işletme karı elde etti ve rakam 34.5 milyon dolar oldu. Toplamda gelir yüzde bir önceki yılın aynı dönemine göre 14 oranında düşüş gösterip 2.2 milyar dolar olarak gerçekleşti; fakat Optimus LTE ve Optimus Vu sayesinde akıllı telefon gelirinde artış kaydedildi. Şirket, L-Style serisi ve iki-çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefonların pazara sunulmasıyla bu alanda daha da güçlenmeyi hedefliyor.
LG Beyaz Eşya Bölümü’nün 2012 ilk çeyrek işletme karı, 2011’in aynı dönemine göre yüzde 48 artış göstererek 134.4 milyon dolara ulaştı. Karda ise Çin ve gelişmekte olan ülkeler pazarında görülen ekonomik yavaşlık nedeniyle yüzde 2.7 oranında azalma görüldü. Hammadde maliyetlerindeki artış ve büyük pazarların durgun ekonomisine rağmen LG, Blast Chiller adlı buzdolapları gibi inovatif ürünleri pazara sunmaya devam edecek.
LG Klima ve Enerji Çözümleri ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre işletme karını ikiye katlayarak 71.6 milyon dolara ulaştı. İlk çeyrek geliri yüzde 1.2 oranında düşüş göstererek 1.1 milyar dolar oldu. LG, enerji tasarruflu ürünlerin ev ve işyerlerinde kullanımını artırmaya yönelik hükümet politikaları ve yüksek standartta ticari klimalar sayesinde ciddi bir büyüme potansiyeli elde etmeyi hedefliyor.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ceyrek, cinema, electronics, ilk, lg, mobil, screen, smart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HTC, 2012 İlk Çeyrek Raporunu Açıkladı ALeMCi Cep Telefonlar 0 06 Nisan 2012 19:04
Kılıçdaroğlu 4+4+4 anketinin sonuçlarını açıkladı PassioN Haber Arşivi 0 07 Mart 2012 20:19
Google 2011 arama sonuçlarını açıkladı! PauL Google 0 15 Aralık 2011 17:02
MS, dev korsan araştırmasının sonuçlarını açıkladı! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 22 Kasım 2011 02:21
Boeing 2011'in ilk çeyrek karını açıkladı Chelt Havacılık Haberleri 0 28 Nisan 2011 13:01