IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Mac OS (https://www.ircforumlari.net/mac-os/)
-   -   Apple üçkağıt mı yaptı ? (https://www.ircforumlari.net/mac-os/404774-apple-uckagit-mi-yapti.html)

Ocean 21 Ağustos 2011 01:00

Apple üçkağıt mı yaptı ?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Apple üçkağıt mı yaptı
Apple'ın Samsung Galaxy Tab 10.1'i yasaklatmak için mahkemeye sunduğu delillerdeki korkunç şüphe...

Geçtiğimiz haftaya damga vuran olayların başında, hiç kuşkusuz bir Alman mahkemesinin verdiği ve Samsung'un Galaxy Tab 10.1 tabletinin Avrupa Birliği ülkelerinde satışının durdurulması ile sonuçlanan kararı geliyordu. Apple'ın açtığı dava sonrasında verilen bu kararın altında, Galaxy Tab 10.1'in tasarımının, iPad 2'den "aşırma" olması yatıyordu.

Ancak bu karar, yine aynı mahkemenin verdiği yeni kararla iptal edildi. Galaxy Tab 10.1'in satışı, artık Almanya hariç, diğer tüm Avrupa Birliği ülkelerinde serbest bırakıldı. Bu da, Samsung'un Apple'a karşı zafer kazandığı olarak yorumlandı.

İşin ilginç kısmı ise, kararın çok ilginç gelişmelerin hemen ardından değiştirilmiş olması. Webwereld isimli bir Hollanda sitesinde yayınlanan resimlere göre Apple, mahkemeyi yanıltmak için, sunduğu delillerde ufak oynamalar yapmış durumda. Yandaki resme (üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz) baktığınızda, bunun ne demek olduğunu anlayabilirsiniz. Sol altta iPad 2, sağ altta ise Apple'ın mahkemeye sunduğu Galaxy Tab 10.1 resmi var. Sağ üstteki resim ise, Galaxy Tab 10.1'i gerçek boyutlarıyla gösteriyor. Buna göre Apple, mahkemeye sunduğu dosyada Galaxy Tab 10.1'i, iPad 2'ye "yaklaştırmak için" küçük oynamalara baş vurmuş ve Samsung'un tabletinin boyutlarını olduğundan farklı göstermiş.

Apple henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapmasa da, Alman mahkemesinin kararını değiştirmesinin bu haberden hemen sonra olması birçok dedikoduyu da beraberinde getiriyor. Eğer Apple gerçekten mahkemeye "oynanmış" deliller sunduysa başı büyük derde girebilir.

hurriyet/teknoloji


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk