IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Mac OS (https://www.ircforumlari.net/mac-os/)
-   -   Mac Performansı Nasıl Artar, Nasıl Hızlandırılır? (https://www.ircforumlari.net/mac-os/756186-mac-performansi-nasil-artar-nasil-hizlandirilir.html)

Ebru 10 Eylül 2016 18:01

Mac Performansı Nasıl Artar, Nasıl Hızlandırılır?
 
Mac Performansı Nasıl Artar, Nasıl Hızlandırılır?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Son birkaç yıldır, teknoloji dünyasında en çok sorulan sorulardan birisi de “Mac bilgisayar nasıl hızlandırılır?” oluyor. Yavaş bir bilgisayar performansı, doğal olarak pek çok kullanıcıyı rahatsız ediyor ve Apple‘ın OS X güncellemeleriyle, artık daha eski cihazlar da her şeyi düzgünce çalıştırabiliyor. Dolayısıyla, Mac sistemlerinizi hızlandırmak için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem var.

OS X 10.10 Yosemite pek çok ekstra özelliğe sahip olan bir işletim sistemiyken, OS X 10.11 El Capitan ile durum daha da iyiye gitti ve fazlası eklendi.

Çöplerinizi Boşaltın
Eğer yavaş performanstan şikayetçi biriyseniz, çöp kutunuzu düzenli aralıklarla boşaltmayı ihmal etmeyin. Dolu bir çöp kutusu demek, yavaş Mac demektir. OS X işletim sistemleri daima boş alanda çalışmayı severler ve muhakkak, en azından 10 GB veya sisteminizin yüzde 10’u kadar boş yeriniz olsun.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gereksizse Silin!
Sabit diskinizi temizlemeden önce mutlaka istenmeyen dosyalardan kurtulun ve bunları tespit edin. Ardından da çöp kutunuzu boşaltın. Go > Computer yolunu izleyerek boş yere bakabilirsiniz. En azından 10 GB boş yeriniz yoksa, eski dosyalarınızı veya arşivlerinizi silme zamanı gelmiş demektir. Ayrıca bunun için AppZapper gibi çeşitli uygulamalar da kullanabilirsiniz. Sisteminizi ve çöpünüzü temizlemeden önce, Time Machine ile bir yedek oluşturmak da mantıklı seçenekler arasında.

Gereksiz Özellikleri kapatın
Yeterince boş yeriniz varsa ve hala da yavaş performansla boğuşuyorsanız, bazı özellikleri kapatmanız yararınıza olacaktır. Sistem Seçenekleri > Uzantılar yolunu izleyin ve kullanmadığınız tüm uzantıları kapatın. Ayrıca batarya performansını da buradan aktif duruma getirebilirsiniz. Bazı eski MacBook’larda Daha İyi Batarya Ömrü veya Daha Yüksek Performans yazan seçenekler göreceksinizdir.

Ayrıca harici ekran kartını açık tutmak da bataryanızı daha çabuk tüketecektir. Kısacası, işinize yaramayan şeyleri kapatın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kullanmadığınız Uygulamalar Kapalı Kalsın
Windows için de aslında aynı şeyler geçerli ve OS X’te ne kadar açık uygulama varsa, bunlar belleği o kadar fazla kullanacak ve dolayısıyla sistem de yavaşlayacak. Kısacası, uygulamaları düzgün kapattığınıza ve gereksiz şeylerin açık olmadığına yüzde 100 emin olun.

Ayrıca transparanlık gibi görsel efektleri de kapatabilirsiniz veya bunun oranını düşürebilirsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

CPU ve RAM Kullanımınıza Bakın
Aktivite Monitörünü kullanarak, hangi uygulamaların ne kadar işlemci veya sanal bellek kullandığını takip edebilirsiniz. Buna bakarak, en azından neleri kapatmanız gerektiği konusunda biraz fikir edinirsiniz.

Programları Kapanmaya Zorlayın
Bazı programlar Aktivite Monitöründe kırmızı renkle gösterilecek. İşlemlere cevap vermeyen bu programları normal yollarla kapatmak mümkün değil. Dolayısıyla kapanmaya zorlayın ve daha fazla RAM kullanmalarının önüne geçin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net