IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2012, 17:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Streoidler ve Glenn'in Hikayesi




Glenn Maur profosyonel bir vücüt geliştirme şampiyonudur fakat hayatı streoid kullandıktan sonra trajik bir şekilde değişmiştir. Çünkü Maur,kullandığı streoidler sonucu olarak 33 yaşında kalp krizi geçirmiş, ameliyat olmuş ve doktorlar 5 bypass uygulamıştır. Doktorlar şansının yaver gittiğini ancak bu durum sebebiyle hayatının kısalmış olabilceğini rapor etmişler. Ameliyattan sonra Glenn ciddi bir depresyon geçirmiş.
Maur," daima daha fazlasını istedim" diyor, "streoid beni nasıl hemen öldürdü?" başlıklı makalesinde.Ancak tek sebebin ihtirasları olmadığını, doping maddelerini kolay temin edebilmesinin ve ayrıca diğer rakiplerinin de bunları kullanmasının kendi üstünde etkili olduğunu belirtiyor.
Maur, lise yıllarında spor yapmış, ama bırakmış. 20 yaşındayken spor yapmıyormuş vücut ağırlığı sadece 55 kilogrammış. Daha sonra ağırlık çalışmaya başlamış. Ancak bu yolla gelişmenin zaman alacağını anlayınca, bir kestirme yolu yani streoidleri denemeye karar vermiş.
Maur, 3 sene içinde 55 kilogramdan 110 kilograma çıkmış. 1974' te California eyalet ağırlıkçılık şampiyonluğunu kazanmış. Anca bu ona yetmemiş. Bundan sonra tüm sosyal yaşamını ve idmanlara göre şekillendirmeye başlamış. Mesela, orgunluk yapabilir, bir sonraki idman gücünü etkileyebilir düşüncesiyle sinemaya gitmekten, gezi yürüyüşlerine çıkmaktan bile korkar olmuş. Daha sonraları şampiyonluklar gelmeye devam etmiş. Araştırmaları sonucunda Meksika'yı keşfetmiş. Burası streod temini açısından bir cennetmiş. Bu arada çok ağır bir trafik kazası geçirmiş. Düzelmesi çok zor olmuş ve iyileşmeyi beklemden, doktorların karşı çıkmasına rağmen hastaneden ayrılmış çünkü idman yapmayınca kuvvet ve adele ölçüsü kaybediyormuş. Sonra, sonradan "cehennem doktoru" diye isimlendireceği bir doktorla tanışmış. Doktor, streoidler için reçete yazıyormuş. Bu suretle Meksika'ya gitmekten kurtulmuş. İdmanlardan sonra girdiği yarışmada eyalet rekorları kırmış
Ancak Vücudu kötü sinyaller vermeye başlamış, Ağor baş ağrısı,kilo kaybı gibi şikayetler ve menenjit teşhisiyle hastaneye kaldırılmış. Doktorlar bu tür menenjitte bir ölüm riski olduğunu belirtmişler. İyileşmiş ama vücudu isyan etmeye devam ediyormuş.Bu durum onu ağır bir depresyona sürüklemiş.Dolayısıyla nispeten daha az ağırlık kaldırmasının gerekli olduğu vücüt geliştirmeye geçmeye karar vermiş.1982 yılında Mr. California seçilmiş. Ancak bu işin bir sonu olacağını da anlamaya başlamış. Önce işini, sonra kız arkadaşını kaybetmiş ve bir süre sonrada kalp krizi geçirmiş.
İşaretler klasikmiş. Göğüs bölgesinde muazzam tazyik ve sancı, nefes darlığı,sol kolda uyuşukluk. Hemen sonrasında ameliyata alınmış.Ameliyattan sonra, artık ağırlık çalışamayacağı açık bir şekilde ortaya çıkmış. İyileşme periyodu çok zor geçmiş. Başka bir şehre taşınmış,yeni arkadaşlar ve yeni bir geçim yolu bulmak zorunda kalmış. Artık streodiler alehinde konuşuyormuş.
Maul, bazı sporcu arkadaşlarının müsabaka düzenini bıraktıktan sonra dahi streoid almaya devam ettiğini bir kere başlayınca bırakmanın çok zor olduğunu belirtiyor. "Bana inanın, kimse bu sporu benden çok sevmiş, bu sporu yapmaktan benden çok zevk almış olamaz" diyor. ama yanlış yolu seçmiş olduğunu ve yanlış yolu seçmiş bir ağırlıkçı ve vücutcunun bulunduğunu da ilave ediyor. Trajedi maalesef sonra ermiyor. Doktorlar geçirdiği ameliyatın 10 yıllık ömrünün olduğunu ve bu süre sonunda muhtemelen bir ameliyat daha geçirmesi gerektiğini, bacağından ve midesinden alınıp kalbine takılmış olan damarların tekrar değişmesi gerektiğini belirtmişler." En zor olan bu gerçekle yaşamak. Bu ölüm veyaşam Benim yaşamım ve diğer binlerce ağırlık sporcusunun yaşamı, küçük tabletler yüzünden mahvoldu,mahvoluyor" diye vurguluyor ve " Benim kadar şanslı olabilecekmisiniz?" diye soruyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
glennin, hikayesi, streoidler, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Aşk Hikayesi Sevda Aşk ve Sevgi Köşesi 0 19 Mart 2011 00:20
Aşk'ın Hikayesi .. Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Şubat 2011 22:58
Aşk Hikayesi Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Nisan 2010 18:15
X ve Y'nin Aşk Hikayesi.. Asimavi Komedi ve Mizah 3 03 Mart 2009 01:52
Aşk'ın hikayesi Sükût Aşk ve Sevgi Köşesi 4 03 Mayıs 2008 21:28