IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2011, 13:25   #1
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK, Türkiye’nin Sınırıyla Değil, Siniriyle Oynuyor!




Türkiye, Doğu ve Güneydoğu’da iyileştirmeler yaptıkça terör, doğru orantılı bir şekilde artıyor. Garip değil mi? Benzeri bir cümle kurup, demek ki Doğu ve Güneydoğu’da iyileştirmeler yapmamak lâzım hükmüne varan, olağanüstü hâller dileyen ahmaklar da var. Biz başka bir noktadan bakmaya çalışıyoruz pekâlâ. Sağlık, eğitim, ulaşım, iletişim…

Hemen hemen her anlamda gözle görülebilir bir iyileştirme söz konusuyken; devlet, Kürtçe kanal açmışken, üniversitelerde Kürdoloji bölümleri açılıyorken, anadilde eğitim tartışılıyorken; devlet, Kürt Klasiklerini neşrediyorken, MİT-PKK görüşmesi ifşa edildiğinde kamuoyunda kıyametler kopmuyorken, ezcümle, kademe kademe, sorunun çözümüne doğru adımlarla yol alırken neden terör olayları artıyor?

Türkiye; konumuyla, potansiyeliyle, genç nüfusuyla, tarih tecrübesiyle, zekâsıyla çok önemli bir ülkedir. Malumdur ki, Türkiye’nin mevcut kaynakları, mevcudiyetine uygun sarf edilirse, Türkiye, yakın zamanın süper gücü olabilecek durumdadır.

28 ülke destek veriyormuş PKK’ya. Sayı abartılı olabilir, lâkin ben bu destek durumuna kesinlikle inanıyorum.

PKK, Türkiye’nin sınırıyla değil, siniriyle oynuyor. Gencecik kızları, ana karnındaki bebekleri katletmenin başka bir izahı yoktur. Hâlâ, PKK’nın bir özgürlük mücadelesi verdiğine inanan liberal kırması kaldı mı bilmiyorum; ben, Kürt olduğu için saatlerce nezarette tutulmuş, dudağı patlatılmış, Türkçe bilmediği için sınıfta kalmış bir Kürt olarak, PKK’nın bir özgürlük mücadelesi verdiğine inanmıyorum, hiçbir zaman da inanmadım!


Ben, gerekmedikçe silâh taşımayı uygun bulmam. Bıçak, tabanca gibi silâhların belâyı çektiğine inanırım. Artık hayatlarının bir parçası ağır silâhlar olmuş; dağda yılanla, akreple beraber yaşayan dağdakilerin özgürlük anlayışı, doğadaki yırtıcı hayvanların özgürlüğü kabilinden olur.

Gözünü kırpmadan, bu kirli oyuna medhali olmayan, masum erleri öldüren bir özgürlük anlayışı… Kendisine yardım etmeyen işadamlarını öldüren bir özgürlük anlayışı…


Şunun adını doğru koyalım: PKK, sopasının elinden alınmasını, PKK’yı destekleyen mihraklar da dengeleri elinde tutan bir Türkiye istemiyor; düşmanımın düşmanı dostumdur hesabı.


Olay budur. (PKK’nın ikiye ayrıldığını; bir gurubun diyaloga açık, sorunun çözülmesini isteyen tarafta yer aldığını; diğer gurubun, her hâlükârda kan dökme yanlısı olduğu, bunun da "Derin PKK" olduğu ve şiddetin bu derinlikten geldiği söyleniyor. Doğrusu nedir, bilmiyorum. )

Biraz önce 26 askerin öldürüldüğünü öğrendim. Nefesim daraldı, yutkundum… Çok şey yazabilirim. Bir şey yapamayınca, yazmanın da hükmü yok. Tek bir şey yapabilirim; Her şeyi yapabilen Allah’a yakarırım;


Yâ Rab!

Sen Kahhârsın,
kan dökenleri kahret!


İbrahimi Feyzullah Yalçın


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Ekim 2011, 13:27   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PKK, Türkiye’nin Sınırıyla Değil, Siniriyle Oynuyor!




Kahrolsun Köpekler. Köklerin Kibrit suyu.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
değil, oynuyor, pkk, siniriyle, sınırıyla, türkiye’nin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD medyası: 'Türkiye tehlikeli bir oyun oynuyor' Dilara Haber Arşivi 0 07 Haziran 2010 20:21