IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 3 Post By pyracantha
  • 1 Post By glu
  • 1 Post By fLayer

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2011, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Padişah açılımı - Yılmaz ÖZDİL




Gazeteler yazdı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihinde ilk kez bir padişah için, Sultan 1’inci Abdülmecid’in ölümünün 150’nci yıldönümü vesilesiyle anma töreni düzenliyor. Padişah tuğralı davetiyeler, milletvekillerine gönderildi. Anma töreni 17 Kasım’da Dolmabahçe Sarayı’nda yapılacak.
*
Kendini Atatürkçü zanneden gaz’teciler derhal gaza geldi haliyle… Vay efendim, Cumhuriyet’in yaş gününü kutlamıyorlarmış da, Abdülmecid’in ölüm yıldönümüne tören yapıyorlarmış filan.
*
Padişah Abdülmecid denilen o arkadaş…
Öleli kaç sene oldu?
Evet, 150 sene oldu.
*
Peki, hangi gün öldü?
26 Haziran.
Hangi gün doğdu?
25 Nisan.
Tahta hangi gün çıktı?
1 Temmuz.
*
E hani 17 Kasım?
*
Hep söylerim, yurtsever’in salağı hain’den fazla zarar verir yurda… Güya cumhuriyetçi tipler Abdülmecid ismine sazan gibi atladı ama “17 Kasım”ın Abdülmecit’le falan alakası yoktur.
*
17 Kasım…
Mustafa Kemal için idam fermanı yazan Vahdettin’in Türkiye’den defolup gittiği gündür!
*
“Dersaadet işgal orduları başkumandanı General Harrington cenaplarına… İstanbul’da hayatımı tehlikede gördüğümden, İngiltere devlet-i fahimanesine (yüce devletine) iltica ve bir an evvel naklimi taleb ederim efendim” diye dilekçe yazıp, hiç utanmadan, “halife-i müslimin” diye imzalayan Vahdettin’in, İngiliz işgal zırhlısının ambarına fare gibi saklanarak kaçtığı gündür!
*
Alenen…
Vahdettin’i anıyorlar.
*
Hazır, alayınız Dolmabahçe Sarayı’nda toplaşmışken… Mustafa Kemal’in son nefesini verdiği odada yapın bari töreninizi de, tam olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Kasım 2011, 19:16   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Padişah açılımı - Yılmaz ÖZDİL




Yok ya cidden yok bu adam bu kadar Aptal değildi tabi bu yazıyı kendisimi yazmış bilemem ama kendisi yazmışsa ciddi bir beyin sarsıntısı geçirmiş ki böyle bir yazı yazmış. Adama sorarlar Vahdeddin Ataturkten hiç hoşlanmamasına ragmen neden onu Devleti kurtarsın diye Anadoluya gönderdi ? Yazar insan 2 kitap okur ne bileyim ufaktanda olsa bi araştırma yapar google'a yazsan bile cok daha dogru bilgiler bulursun o kadar ki Vahdeddinin en yakınındaki kişilerin yazdıgı kitaplar bile var bu konu ile ilgili gerçi Y.Özdil'in amacı hiç bir zaman dogru bilgi vermek olmadı her seferinde ortalıgı karıştırmak adına yazdı ve herzaman amacına ulaştı. Yularını kim nere cekiyorsa oraya gidiyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Kasım 2011, 22:40   #3
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Padişah açılımı - Yılmaz ÖZDİL




Alıntı:
Padişah Abdülmecid denilen o arkadaş…

Terbiyesiz.

Alıntı:
17 Kasım…
Mustafa Kemal için idam fermanı yazan Vahdettin’in Türkiye’den defolup gittiği gündür!

Patavatsız.

***

Sen önce binlerce yıllık Türk teşkilatçılığı nedir, onu öğren.
Bırak kör muhalifliği de tarih yazan isimleri kaleme alırken terbiyeni takın.
Senin ne haddine Mustafa Kemal, Abdülmecid, Vahdeddin, Abdülhamid, Sultan Mehmet.
Senin ne haddine Türkiye. Önce terbiyeli ol.
Senin sivri dilin varsa milletin keskin bıçağı var.
İtin sahibi varsa kurdun Tanrısı var.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Kasım 2011, 22:46   #4
Çevrimiçi
Lafazan FM
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Padişah açılımı - Yılmaz ÖZDİL




SULTAN ABDÜLMECİT’İ ANMAK… Kimdir Sultan Abdülmecit ve anılacak ne yapmıştır? O kadar anılması gereken Türk büyüğü varken neden Sultan Abdülmecit seçilmiştir? Tarihe baktığımızda Sultan Abdülmecit tamamen batı kültürü ile yetişen bir padişahtı ve Tanzimat fermanı ile tarihte yerini aldı. Bu fermanda en dikkat çekilecek konuların başında ise Askerlik sistemindeki değişiklikler gelmektedir özellikle askerlikte kura sisteminin kabul edilip askerliğin 4-5 yıl ile sınırlandırılması Osmanlı ordusunun adeta çöküşünün hazırlanması anlamını taşımıştır. Yine bu fermanda Hıristiyanlardan vergi toplanması konusunda Patrikhaneye yetki verilmesi de gerçekleşmiştir. Fransız ceza kanunu ülkemizde uygulanmaya başlamıştır. Azınlıklar için haklar konusu yüzünden başlayan Kırım savaşını kazanmasına rağmen Islahat Fermanını imzalayarak Rusya’nın savaştan önce istediği azınlık haklarından fazlasını azınlıklara verdi. 24 Ağustos 1854 tarihinde ilk dış ülkeden borç alan padişah oldu. Bunu 1855, 1858, 1860 borçlanmaları izledi. Bu esnada ise yurt içinde de Kuyumculuk yapan azınlıklardan yüklü borçlar alındı. Bu borçlanmalar neticesinde yabancı devletlerin bastırmaları sonucu 1856 yılında imzalanan Paris Anlaşması ile bir iç sorun olan Islahat meselesine yabancılara müdahale hakkı tanınmış oldu. Bu anlaşmadan sonra Gayrimüslimler askere alınmalarına karşı çıktılar. Yani günümüzde konu edilen vicdani Red hakkını kullandılar. Şimdi yukarıda yazılan bilgiler açısından baktığımızda ve günümüz koşulları göz önüne alınırsa Sultan Abdülmecit neden anılmaktadır sizce? Ülke ekonomisini satmaya ve borçlanmaya endeksleyen bir anlayış, askeri teşkilatı yok etme ve küçültme çalışmaları, azınlıklara verilen haklar ve tavizler, patrikhaneye sunulan imkanlar, vicdani red konusu… Ne kadar büyük bir benzerlik içermekte değil mi? Peki bu sistemde Anadolu’nun kapısını Türklere açan Alparslan Gazi anılır mı? Yada Türklerin gelişmesini sağlayan başka bir Türk büyüğü… Düşününce aklıma Nasreddin hocam geldi birden, ne demişti? ‘’ Parayı veren düdüğü çalar…’’ İşte durum ortada dışarıdan gelen destek ile gelinecek durum budur aslında bu durumun Türk tarihi açısından temelini atmış olan ve dışarı bağımlı hale gelmemizin ilk önderi konumundaki Sultan Abdülmecit’in anılması gayet doğaldır. Bu durumda Mustafa Kemal ATATÜRK’ü veya Alparslan’ı, Çin sarayını 40 yiğitle basan Kürşad’ı anmalarını beklemek zaten saçma olurdu. Onlar kendi hedeflerinin kapılarını açan Sultan Abdülmecit’i anıyorlar, peki siz evet siz kimi anıyorsunuz? Siz kendinize kimi örnek alıyorsunuz? Kimin yolundan yürüyorsunuz? İşte bütün mesele bu aslında yürüyeceğin yolu saptayamamak olduğun yerde beklemek. Gelinen nokta bunun göstergesi bizler bekliyoruz kararsızlık bataklığına saplanmış bekliyoruz. Oysa onlar yürüyor 150 yıl önceki gibi, 300 yıl önceki gibi, haçlı seferlerine başladığı gün olduğu gibi… Bizler ise Kürşad bekliyoruz, Alparslan bekliyoruz, Fatih bekliyoruz, Mustafa Kemal bekliyoruz yürümek için…

Burçak YAZICI

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Kasım 2011, 12:13   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Padişah açılımı - Yılmaz ÖZDİL




bu adam yazıyorsa boş yazmıyor PA(kp)rticiliqi bırakın...

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Parayı Hayatınızın Her karesinde bulabilirsiniz ama Dostu Her zaman bulamazsınız.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
Özdil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Yılmaz ÖZDİL Klasiği » Çömelme Açılımı! [*Israrla Okuyunuz*] BanderaS Serbest Kürsü 1 09 Ağustos 2010 16:58