![]() |
Mantarlı Pilav [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 1 Adet soğan 200 gr mantar 2 Su bardağı pirinç 3.5 Çorba kaşığı tereyağ 3.5 Su bardağı et suyu 2-3 Dal nane Tuz, karabiber Hazırlanışı; Pirinci sıcak tuzlu ile ıslatın. Soğanı ince doğrayın. Mantarları bol suda iyice temizleyip doğrayın. Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun. Biraz su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve orta ateşte 2-3 kez karıştırarak kavurun. Pirinç taneleri şeffaf bir görünüş alınca 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynayınca ateşi kısın. Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin. Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirin. Nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Cevap: Mantarlı Pilav Denemek lazım |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:00. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk