IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/157946-sebzeli-makarna-ve-somonlu-kelebek-makarna.html)

Kralice 17 Kasım 2008 15:52

Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna
 
Sebzeli Makarna;

Malzemeler:

150 gr. havuç
150 gr. pırasa
150 gr. sap kereviz
200 gr. soğan
1-2 yeşil sivri biber
2 diş sarmısak
60 ml. zeytinyağı
15 gr. salça
100 ml. sebze suyu
400 gr. makarna
15 gr. şeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Havuç, pırasa, kereviz ve soğanı temizleyip küçük küp doğrayın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Havuç ve pırasayı kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sivribiberleri uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tavaya zeytinyağını koyun. Temizlenmiş ikiye kesilmiş biberleri ve sarmısakları küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tavaya havuç, kerevizler, pırasa, soğan ve salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Sebze suyunu ilave ettikten sonra tencerenin üstü açık olarak 10 dakika kaynatın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Sosu tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Makarnayı süzüp sosla karıştırdıktan sonra servis yapın.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Somonlu Kelebek Makarna;

Malzemeler:

100 gr. arpacık soğanı
2 diş sarmısak
40 gr. top karabiber
100 gr. füme somon (dilimlenmiş)
30 ml. Zeytinyağı
100 ml. votka
250 ml. krema
1 paket kelebek makarna
20 gr. tereyağı
40 gr. krem peynir
1/2 demet dereotu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Soğanları küp, sarmısakları ince doğrayın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Top biberleri havanda irice dövün. Somonu ince şerit doğrayın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yağı bir tavada kızdırın. Sarmısak ve soğanı orta ateşte renkleri değişmeyecek şekilde 3 dakika kavurun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 80 ml. votkayı tavaya ekleyin ve yarısı kalıncaya kadar kaynatın. Kremayı ekleyip 6 dakika daha kaynatın. Tuz serpin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakın. 50 ml. haşlama suyundan saklayın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bir tavaya tereyağı, makarna, makarnanın haşlama suyunu koyun. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Somon, kremalı sos, biber taneleri ve kalan votkayı makarnaya ekleyin. Makarnayı yanında krem peynir ve dereotuyla servis yapın.
Aynı tarifi isterseniz palamut füme ya da haşlanmış karidesle de yapmanız mümkün. Votkayı isterseniz kullanmayabilirsiniz.

Afiyet Olsun...



YapraK 12 Mart 2009 15:31

Cevap: Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna
 
Ay ne güzel olur bu he


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk