![]() |
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna Sebzeli Makarna; Malzemeler: 150 gr. havuç 150 gr. pırasa 150 gr. sap kereviz 200 gr. soğan 1-2 yeşil sivri biber 2 diş sarmısak 60 ml. zeytinyağı 15 gr. salça 100 ml. sebze suyu 400 gr. makarna 15 gr. şeker tuz karabiber Hazırlanışı: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Havuç, pırasa, kereviz ve soğanı temizleyip küçük küp doğrayın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Havuç ve pırasayı kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sivribiberleri uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tavaya zeytinyağını koyun. Temizlenmiş ikiye kesilmiş biberleri ve sarmısakları küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tavaya havuç, kerevizler, pırasa, soğan ve salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Sebze suyunu ilave ettikten sonra tencerenin üstü açık olarak 10 dakika kaynatın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Sosu tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Makarnayı süzüp sosla karıştırdıktan sonra servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Somonlu Kelebek Makarna; Malzemeler: 100 gr. arpacık soğanı 2 diş sarmısak 40 gr. top karabiber 100 gr. füme somon (dilimlenmiş) 30 ml. Zeytinyağı 100 ml. votka 250 ml. krema 1 paket kelebek makarna 20 gr. tereyağı 40 gr. krem peynir 1/2 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Soğanları küp, sarmısakları ince doğrayın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Top biberleri havanda irice dövün. Somonu ince şerit doğrayın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yağı bir tavada kızdırın. Sarmısak ve soğanı orta ateşte renkleri değişmeyecek şekilde 3 dakika kavurun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 80 ml. votkayı tavaya ekleyin ve yarısı kalıncaya kadar kaynatın. Kremayı ekleyip 6 dakika daha kaynatın. Tuz serpin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakın. 50 ml. haşlama suyundan saklayın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bir tavaya tereyağı, makarna, makarnanın haşlama suyunu koyun. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Somon, kremalı sos, biber taneleri ve kalan votkayı makarnaya ekleyin. Makarnayı yanında krem peynir ve dereotuyla servis yapın. Aynı tarifi isterseniz palamut füme ya da haşlanmış karidesle de yapmanız mümkün. Votkayı isterseniz kullanmayabilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Cevap: Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna Ay ne güzel olur bu he |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk