IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Ciğerli Pilav (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/190282-cigerli-pilav.html)

YapraK 22 Mart 2009 20:35

Ciğerli Pilav
 
Ciğerli Pilav

Malzemeler:
2,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı çam fıstığı
200 gr Keskinoğlu tavuk ciğeri
1 çay bardağı kuşüzümü
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet soğan
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı:
2.5 su bardağı pirinçleri ayıklayıp ılık suda 20 dakika bırakın. 1 çay bardağı çam fıstığını ayıklayın. Üzümleri temizleyip 20 dakika suda bekletilin. Ciğerleri temizledikten sonra fındık büyüklüğünde doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çam fıstığını biraz pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları ilave ederek iyice kavurun. İçine ciğerleri katıp biraz daha kavurun. Tavuk suyunu bir tencereye koyup kaynatın. İçine biber, yenibahar ve suyu süzülen kuş üzümü ilave edin. Pirinçleri yıkayıp iyice süzdürün.
Bir tencereye iki çorba kaşığı tereyağını koyun üzerine pirinci ilave edin ve yedi-sekiz dakika kavurun.İçine önceden hazırlamış olduğunuz kuş üzümlü harcı ilave edin. Bir taşım da kaynattıktan sonra kapağı kapalı olarak fırına verin. 15-20 dakika fırında pişirdikten sonra beş dakika demlendirmeye bırakın. Pilav demini aldıktan sonra içine dereotu ilave edilip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Alıntı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk