IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Bulgur Pilavı Tarifi (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/364514-bulgur-pilavi-tarifi.html)

Peri 10 Kasım 2010 00:44

Bulgur Pilavı Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler
1 su bardağı bulgur
2 domates
1 soğan
2 sivribiber
2 su bardağı et suyu
50 g tereyağı
½ yemek kaşığı salça
Tuz

HAZIRLANIŞI

Soğanları ince kıyın, tereyağında hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçaları ekleyin, iyice kavurun.
Et suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra bulguru ilave edin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun ;rolleyes

Bora 10 Kasım 2010 00:45

Cevap: Bulgur Pilavı Tarifi
 
Karnim açıktı görütüsü bile güzel. Bende yapıyorumda et suyu koymuyorum bide öyle deneyim.

Peri 10 Kasım 2010 00:50

Cevap: Bulgur Pilavı Tarifi
 
Yanındaki et yemeğinin suyunu kullandım eti haşladıktan sonra. Et suyum olmadığında da sizin yöntemle yapıyorum, öyle de gaayet güzel olur ;rolleyes. Fakat ben bunda dinlendiremedim pilavı. Fazla suyunu çekemedi, misafirlerim geldiğinden servis yapmak zorunda kaldım.

Bora 10 Kasım 2010 01:19

Cevap: Bulgur Pilavı Tarifi
 
Bende prinç pilavı ile bulgura dikkat ederim karıştırırken ezmemek için. Tereyağda güzel lezzet katıyor yemeğe. Ben fazla su katmam yemeğe pek. lezzetini alıyor. ya domates suyu ile kaynatırım yada 1-2 ölçek bardakda. Bazıları var ağzına kadar doluduruyor suyu. Bu arada Dinlenmesede olur midede dinlenir :)

Gülce 10 Kasım 2010 01:32

Cevap: Bulgur Pilavı Tarifi
 
Ablacım bunu senin o güzel ellerinmi yaptı :)) Ellerine, emeğine sağlık harika görünüyor :)

Peri 10 Kasım 2010 21:49

Cevap: Bulgur Pilavı Tarifi
 
Bora bende hiçç ölçerek yapmam ama hep tutar öyle fazla su koymam, domates suyu değilde tavuk suyu ve et suyunu cok kullanıyorum. Tereyağı sadece pirinç pilavında kullanıyorum. Katı yağ sağlıksız ama katı yağ ve sıvıyag karıştırıp yapıyorum, e sıvı yağda lezzetsiz oluyor.
Evet midemizde dinlendi :D

Tatlicadii sağol canım benim

Dilara 10 Kasım 2010 22:12

Cevap: Bulgur Pilavı Tarifi
 
Ağzımın suyu sey etti :p, ellerine sağlık canım.

Peri 10 Kasım 2010 23:49

Cevap: Bulgur Pilavı Tarifi
 
Ay o et yemeğide bir güzeldi bir güzeldi Jessy, böyle parmaklarını yersin. Yine uydurmasyon bir tarif doğaçlama yapıyorum ;olley Ama inanılmaz yakıştırıyorum, kuzu eti, mantar, patates havuç ve kimyon süper olmuştu. Haftasonu doğumgünü masamızıda çekicemmm, tek tek tarifleri vericem ;rolleyes

Dilara 11 Kasım 2010 00:01

Cevap: Bulgur Pilavı Tarifi
 
Desene IFte ziyafet çekecek ;rolleyes.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net