Makarna Çeşitleri Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır. Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur. Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur. Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur. Spaghetti: Gerçekte Napoliten, özünde İtalyan makarnasıdır; her sosa uyum sağlar. Linguini: Deniz mahsullü soslara çok yakışır ve spaghetti gibi her sosa uyum sağlar. Tagliatelle: Et soslarıyla uygundur. Sosta kullanılan iri malzemeleri tutar. Macaroni: Makarna salatası ve fırınlanmış makarna için uygundur. Conchiglie (küçük kabuklar): Makarna salatalarında veya tavuk çorbasında kullanılabilir. Conchiglie (büyük kabuklar): Et soslarıyla uygundur. Spagetti: Spagetti gibi uzun ve yuvarlak makarnalarda, bu özellikleri nedeniyle genellikle sıvıyağ ile yapılmış domatesli ve salçalı soslar kullanılır. Erişte gibi yassı makarnalar: Bu çeşitler için daha yoğun kıvamlı; mesela peynir, yumurta ve krema bazlı soslar tavsiye edilir. Burgu ve ince uzun makarnalar: Bu tip makarnaların sosun suyunu emme özelliği bulunur. Bu sebeple sulu ve sebzeli soslar bu şekiller için idealdir. Mantı ve midye şekilli makarnalar: Daha çok etli ve kıymalı soslarla birlikte kullanılır. Sosları iyi taşıdıkları için salatalarda da mükemmel sonuç verirler. Kalem, boncuk şekilli makarnalar: Bu çeşitler fırın makarnalar için uygundur. Salatada da kullanılabilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kesme [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Renkli Fantazi Burgu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kalem [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Boncuk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bukle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnce uzun [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Arpa Şehriye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bamya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yüksük [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Burgu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Erişte [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fettuchine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fırın Makarna [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnce Düz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fiyonk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Küçük Tırtıl [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kelebek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kısa Fırın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kuskus [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mantı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İstridye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Spaghetti [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Taç [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tel Şehriye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kısa Kesme [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ufo [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yıldız |
Cevap: Makarna Çeşitleri unıversıtede 3 yılım ve haftanın 5 gunu tüm makarna çeşitlerini deniyoruz İyi Varsın MAKARNA ! :) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net