IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Luhum Pilavı (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/412719-luhum-pilavi.html)

Sır 18 Eylül 2011 17:36

Luhum Pilavı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Luhum Pilavı
Uzun süre yapmayı istediğim bu pilav gerçekten damak tadına düşkün olanlar için. Denemenizi tavsiye ederim.Tarif" Osmanlı Mutfağı (Tuğrul Şavkay)".
Malzemeler
Hamuru için: 1 su bardağı soda , 2,5 su bardağı un,2 adet yumurta, 150 gr tereyağı (ben hiç yağ koymadan hamurunu yaptım),luhumları kaynatmak için su, lezzet vermek için et suyu.
Sosu için: 2 orta boy soğan, 3 orta boy domates(domates püresi kullandım),500 gr kavrulmuş kıyma, tuz , karabiber(ben sosuna zeytinyağı ekledim)
Yapılışı
Bir kaba, soda , yumurta, ve yağı koyup karıştırın, unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir yumağı unlayarak incecik açın, parmak kalınlığında şeritler kesip bunları kare kare(1/2 cm'lik) keserek bir bezin üzerinde kurumaya bırakın. Diğer tarafta sosu hazırlamak için soğanı yağda pişirin, domatesleri ekleyip bir- iki taşım kaynatın kıymayı katın .Hazırladığınız luhumları tuzlu sıcak suda haşlayıp kevgirle başka bir tencereye alın ve üzerine et suyu gezdirin. Biraz dinlendirip et suyunu çektirin. Servis yaparken sosu pişen luhumların üzerine dökün.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net