13 Mayıs 2012, 22:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Salçalı Ev Makarnası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Yemeğin Tarifi Unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın. Salça, yumurta, zeytinyağı ve tuz koyup, yoğurun. Sert bir hamur tutun. Üzerini hava almayacak bir şekilde kapatıp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 2 beze yapın. Bezeleri yufkadan biraz kalın açın. Her bir yufkayı keskin bir bıçakla yarım santimetre genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra bu uzun şeritleri iki ucundan ters tarafa doğru döndürüp, burgu haline getirin. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra serin yerde 2 saat bekletin. Tencerede kaynayan suya tuz koyun. Makarnaları atmadan önce biraz daha kaynatın. Makarnaları bu suda 6 dakika kaynatıp, süzün. Makarnaya eritilmiş tereyağı, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip, sıcak sıcak servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
ev, makarnası, salçalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Salçalı Uskumru | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:20 |
Tatar Salçalı Kefal Tava | Liaaa | Deniz Ürünleri | 0 | 10 Şubat 2012 15:44 |
Salçalı köfte (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 22 Ocak 2011 23:22 |
Salçalı hibeş (antalya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:00 |
Salçalı Terbiye | YapraK | Soslar | 0 | 28 Eylül 2009 16:11 |