13 Mayıs 2012, 23:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Batırma Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: . 2 su bardağı bulgur 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet soğan . 2 yemek kaşığı tereyağı • 3 su bardağı et suyu . Tuz Üzeri için • 1 adet soğan 200 gr kavurma • 2 adet domates • 3 adet sivri biber • 10 dal maydanoz . 1 tatlı kaşığı domates salçası Arzu edilen miktar kadar erik ekşisi Yapılışı: 1 Tereyağında ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salçası ilave edilir. 2 Bulguru ilave edilip tuzu ayarlanır. 3 Kavrulmadan kaynar et suyu katılıp 12-15 dakika pişrimeye bırakılır. PİLAVIN ÜZERİNE 1- înce kıyılmış soğan, tereyağında sotelendikten sonra kavurma ilave edilir. 2- İnce doğranmış biberle 2 dakika kavrulup küp doğranmış kabuksuz domatesler katılır. 3-İnce doğranmış maydanoz ve sal çası atılıp 1 -2 dakika kavurduktansonra hazırdır. 4- Ekşi erik istenirse bu karışıma atılır arzu edilmezse ayrı da ko nulabilir. 5- Servis tabağına almış olduğumuz pilavın üzerine bu karışım koyulup servis edilir.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
batırma, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Luhum Pilavı | Sır | Makarnalar Pilavlar | 0 | 18 Eylül 2011 17:36 |
Gölleme (batırma) (ankara) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:54 |
Yunan Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:43 |
Yaz Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:43 |
Çin Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Nisan 2009 17:51 |