IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Haziran 2012, 19:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcanlı Makarna





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

Patlıcan (2 adet),
Kalem makarna -panne (1 paket),
Kırmızı biber (1 adet),
Soğan (1 adet),
Maydanoz(1/2 demet),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Limon suyu (yarım adet),
Sarımsak (2 diş),
Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)

HAZIRLANIŞI

1 2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin. 2Bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. İçine 1 paket kalem ma arna (perine) yi koyarak 10 dakika boyunca haşla- yın.3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın.
3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocak- -tan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yar dımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın. 41 adet soğanı ince ince dilimleyin. 1 adet içi te- mizlenmiş kırmızı biberi uzun ince dilimleyin. Közlediğiniz patlıcanları ince ince dilimleyin. Yarım demet maydanozu ince ince dilimleyin.
4 Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun. Soğanlar rengini alınca üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve dilimlediği niz kırmızı biberleri ilave edin ve karıştırarak sotele-meye devam edin. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz maydanozu,1 tatlı kaşığı tuzu, dilimlediğiniz patlıcanları ve yarım adet limonun su -yunu koyun. Malzemeleri karıştırın. Bu esnada diğer tencerede haşladığınız makarnayı sıcak suyun için- den süzün ve soğutmadan direk tavanın içine ak- tarın. Tüm malzemeleri beraber karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis edin.

Hazırlama süresi:

10 dakika Pişirme ısı ve süresi:
20 dakika ocakta (orta ateşte)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
makarna, patlıcanlı, patlıcanlı makarna tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcanlı Zennik Liaaa Sebze Yemekleri 0 22 Mayıs 2012 17:15
Patlıcanlı cive (antalya) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:02
Patlıcanlı Saray Yumurtası YapraK Yumurta Yemekleri 0 28 Eylül 2009 02:08
Patlıcanlı Sos YapraK Soslar 0 22 Mart 2009 16:09
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna Kralice Makarnalar Pilavlar 1 12 Mart 2009 15:31