IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Ekim 2012, 15:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Salumi Parçalarıyla Pişmiş Fırın Makarna





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

beşamel

•2 su bardağı süt
•4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
•3 yemek kaşığı ağartılmamış çok amaçlı un
•1/4 çay kaşığı tuz
makarna

•1/2 pound rigatoni veya penne makarna
•2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
•1/3 bardak doğranmış soğan
•tuz
•190 gram doğranmış salumi (salam, Prosciutto, mortadella), kalın dilimlenmiş
•4 gram (2 bardak) taze Parmigiano Reggiano rendelenmiş
•1/4 fincan ekmek kırıntsı
•2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ve tava için daha fazlası

HAZIRLANIŞI

Fırını 350 dereceye ısıtıp bir fırın tepsisini hafif yağlayın.

Beşamel

•Orta boy bir sos tavasında sütü düşük-orta sıcaklıkta kaynamaya başlayana kadar ateş üzerinde tutup kaynadığı anda indirin. Başka bir tavada düşük ateşte tereyağını eritip içine unu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp un kahverengileşmeden ortalama 2 dakika pişirin ateşten alın.
•Un karışımının içine iki yemek kaşığı süt ekleyip tamamen karıştırın. Aynı işlemi yarım bardak süte gelene kadar tekrarlayın. Daha sonra bütün sütü parça parça ekleyip tamamen karışmasını sağlayın. Daha sonra tavayı düşük ateşe koyun. Özellikle kenarlarda biriken sosa dikkat ederek karıştırın. Sos yoğun bir krema kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra tuz ekleyip ateşten alın.

Makarna

•Beşamel sos pişerken geniş bir sos tavasında tuz eklenmiş suyu kaynatmaya başlayın. Makarnaları ekleyip 9 dakika pişirin. Suyunu süzün ama süzgeçten geçirmeyin.
•Geniş bir tavada tereyağını eritip içine soğanları ve tuz ekleyin. Soğanları 3 dakika pişirdikten sonra salumi parçalarını ekleyin ve 1 dakika daha pişirin. Daha sonra makarnayı ekleyip tamamen karışıncaya kadar çevirin. Ateşten alıp beşamel ve peynirle karıştırın. Daha önce hazırladığınız fırın tepsinine geçirip üzerine ekmek kırıntılarını ve kalan tereyağını ekleyin. Üstü altın sarısı ve kabarcıklı olana kadar ortalama 20 dakika pişirin. Servis etmeden önce 5-10 dakika dinlendirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fırın, makarna, parçalarıyla, pişmiş, salumi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırın Makarna Tarifi Sevda Makarnalar Pilavlar 0 04 Ağustos 2012 14:32
Domatesli Fırın Makarna Tarifi Burce Makarnalar Pilavlar 0 13 Mayıs 2012 23:20
Patatesli Fırın Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:36
Sosisli Bezelyeli Fırın Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:20
Domatesli Pastırmalı Fırın Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:16