IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2013, 20:18   #1
Çevrimdışı
Kaşar Peyniri Mantolu, Mantarlı Dereotlu Pilav


-- Sponsor Baglantı --


Kaşar Peyniri Mantolu, Mantarlı Dereotlu Pilav Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 2 su bardağı pirinç
    Yarım imon
    400 gram mantar (1 paket)
    1 çay bardağı zeytinyağı
    Yarım çay bardağı tavuk suyu
    1 çay kaşığı tozşeker
    15-20 dal dereotu
    1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için:
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Kaşar Peyniri Mantolu, Mantarlı Dereotlu Pilav Yapılışı


Pirinci bir kaba alın. Limonu dörde kesip, 3 parçasını pirincin üzerine serpiştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, 35-40 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kıyılmış mantarı 2 çorba kaşığı zeytinyağında suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Daha sonra kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını aldırın. Pirinci yıkayıp kenara alın. Derin bir kapta 3 su bardağı sıcak su, tavuk suyu, tozşeker, tuz ve 1 parça limonun suyunu karıştırın. Kalan zeytinyağını kızdırıp, pirinci 4-5 dakika kavurun. Mantar ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak su karışımı ilave edip, 3 dakika harlı ateşte, 10-15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Kıyılmış dereotu ekleyip, pilavın üst kısmını hafifçe karıştırın. Mutfak havlusu ile üzerini kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Daha sonra pilavı hafifçe karıştırıp dereotunun pilavla harmanlanmasını sağlayın. Pilavı fırın kabına alıp, üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Kaşar Peyniri Mantolu, Mantarlı Dereotlu Pilav Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 2 su bardağı pirinç
    Yarım imon
    400 gram mantar (1 paket)
    1 çay bardağı zeytinyağı
    Yarım çay bardağı tavuk suyu
    1 çay kaşığı tozşeker
    15-20 dal dereotu
    1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için:
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Kaşar Peyniri Mantolu, Mantarlı Dereotlu Pilav Yapılışı


Pirinci bir kaba alın. Limonu dörde kesip, 3 parçasını pirincin üzerine serpiştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, 35-40 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kıyılmış mantarı 2 çorba kaşığı zeytinyağında suyunu salıp yeniden çekene dek soteleyin. Daha sonra kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını aldırın. Pirinci yıkayıp kenara alın. Derin bir kapta 3 su bardağı sıcak su, tavuk suyu, tozşeker, tuz ve 1 parça limonun suyunu karıştırın. Kalan zeytinyağını kızdırıp, pirinci 4-5 dakika kavurun. Mantar ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak su karışımı ilave edip, 3 dakika harlı ateşte, 10-15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Kıyılmış dereotu ekleyip, pilavın üst kısmını hafifçe karıştırın. Mutfak havlusu ile üzerini kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Daha sonra pilavı hafifçe karıştırıp dereotunun pilavla harmanlanmasını sağlayın. Pilavı fırın kabına alıp, üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirip, sıcak olarak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
dereotlu, kaşar, mantarlı, mantolu, peyniri, pilav

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fıstıklı Mantarlı Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 13:47
Vejetaryen Dereotlu Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 13:41
Dereotlu Üzümlü Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 22 Mart 2009 20:31
Mantarlı Pilav Kralice Makarnalar Pilavlar 1 12 Mart 2009 14:23