İç Baklalı Pilav Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 2 su bardağı pirinç 250 gr taze iç bakla 5 adet yeşil soğan 1 tatlı kaşığı un 250 gr bezelye 4 su bardağı tavuk suyu 1 demet dereotu Tuz, karabiber Yapılışı Baklaların kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip süzün ve yıkayın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ince doğranmış taze soğanı ilave edip hafifçe kavurun. Unu ilave edin, un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Soğana 2 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin. Orta hararetli ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kalan sıcak tavuk suyunu da ekleyin. Süzülmüş pirinci, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bir kez karıştırıp servis tabağına alın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:19. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net