Kayısılı Pilav Nasıl Yapılır? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: • 1 su bardağı pirinç • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı tereyağı • 8 adet kuru kayısı • 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz veya file badem • Bir buçuk su bardağı su • Yarım çay kaşığı tozşeker • Tuz, karabiber Yapılışı: 1-)Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzün ve bol su ile yıkayın. 2-)Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavurun. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave edin. 3-)Su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 4-)10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:07. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net