IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2013, 21:09   #1
Çevrimdışı
Domatesli Etli Pilav


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
200 gr kuşbaşı et
2 orta boy domates
1 küçük soğan
Tuz, karabiber
1 çorba kasığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tozşeker

Yapılışı
Pirinci sıcak su ile ıslatın.
Bir kaşık zeytinyağını tencereye koyun, ısınınca kuşbaşı eti üzerine atın. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kavrulan etin üzerine ince doğranmış soğanı atıp biraz kavurun, salçayı ekleyip bir iki karıştırın. Üzerine tuz karabiber ekleyip, bir bardak sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Et pişmemişse üzerine sıcak su ilave edin.

Suyunu çekmiş pişmiş etin üzerine kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri atın. Bir iki çevirin.( Domates çok çekirdekli ise biraz çekirdeklerini doğrarken alın). Pilavın etli domatesli harcı hazır. Şimdi pilavı pişirelim.
Pilav tencerenize kalan iki kaşık zeytinyağını koyup, yıkanmış ve süzülmüş pirinci, tozşekeri ekleyip kavurun.
Kavrulan pirinçlerin üzerine pişirdiğiniz eti ve sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın, bir kaşık tereyağını ekleyip, ocağı kısın. Pişen pilavı dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.

Not: Pilav pişerken domateste suyunu salacağından sıcak su eklerken dikkati olun. Önce 2 bardak sıcak su koyup sonra bir bakın pişmemişse biraz daha sıcak su ilave edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
200 gr kuşbaşı et
2 orta boy domates
1 küçük soğan
Tuz, karabiber
1 çorba kasığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tozşeker

Yapılışı
Pirinci sıcak su ile ıslatın.
Bir kaşık zeytinyağını tencereye koyun, ısınınca kuşbaşı eti üzerine atın. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kavrulan etin üzerine ince doğranmış soğanı atıp biraz kavurun, salçayı ekleyip bir iki karıştırın. Üzerine tuz karabiber ekleyip, bir bardak sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Et pişmemişse üzerine sıcak su ilave edin.

Suyunu çekmiş pişmiş etin üzerine kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri atın. Bir iki çevirin.( Domates çok çekirdekli ise biraz çekirdeklerini doğrarken alın). Pilavın etli domatesli harcı hazır. Şimdi pilavı pişirelim.
Pilav tencerenize kalan iki kaşık zeytinyağını koyup, yıkanmış ve süzülmüş pirinci, tozşekeri ekleyip kavurun.
Kavrulan pirinçlerin üzerine pişirdiğiniz eti ve sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın, bir kaşık tereyağını ekleyip, ocağı kısın. Pişen pilavı dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.

Not: Pilav pişerken domateste suyunu salacağından sıcak su eklerken dikkati olun. Önce 2 bardak sıcak su koyup sonra bir bakın pişmemişse biraz daha sıcak su ilave edin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
domatesli, etli, pilav

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaz etli pilav (kars) Sır Yöresel Yemekler 0 10 Ocak 2011 17:24
Domatesli pilav (hatay) Sır Yöresel Yemekler 0 03 Kasım 2010 08:33
Domatesli Tirit YapraK Yemek Tarifleri 0 09 Şubat 2010 17:57
Kaz Etli Pilav YapraK Makarnalar Pilavlar 0 11 Ocak 2010 19:20