Ciğerli İç Pilav [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemesi: 500 gr kuzu ciğeri 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yeni bahar Tuz, karabiber Tarifi: • Bir tencerede tereyağını eritin. • Önce çam fıstıklarını kavurun. • Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. • Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. • Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. • Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. • 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. • Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. • Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net