IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2013, 14:03   #1
Çevrimdışı
Maden Sulu Ev Lazanyası Tarifi (Resimli)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • Hamuru için:
    3 adet yumurta
    1 kahve fincanı maden suyu
    Yarım kahve fincanı irmik
    Aldığı kadar un

    Beşamel sos için:
    3 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı tereyağı
    3 su bardağı süt
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı tulum peyniri
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    İç malzeme için:
    200 gram sosis ya da jambon
    2 adet kırmızı biber
    1 adet sivri biber
    10 adet kuru domates, yeteri kadar su

    Üzerine:
    Yarım çay bardağı tulum peyniri
    Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Maden Sulu Ev Lazanyası Yapılışı


1 HAMUR için yumurta, maden suyu ve irmiği yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 6 adet beze yapın. Her birine un serperek, ince olacak biçimde kabınızın büyüklüğünde açın. Hamurları kaynamış suyun içine batırıp, şöyle bir çevirdikten sonra kepçe yardımıyla çıkarın (su böreğinde olduğu gibi) ve temiz bir bezle kurulayın.


Sonra hafifçe yağladığınız tezgahın üzerine yan yana dizip, bekletin.
2 Beşamel sos için un ve tereyağını hafifçe, un kokusu gidene kadar kavurun. Soğuk sütü ilave ederken bir yandan da karıştırın ve boza kıvamında bir sos elde edin. Ocaktan alıp soğutun. Daha sonra yumurta, tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini katıp, karıştırın. Sostan 1 su bardağını kenara ayırın. Kalan beşamel sosun içine jülyen doğranmış kırmızı ve sivri biber ve dilimlenmiş sosis katın.

3 Kurutulmuş domatesleri suya koyup, 4 dakika kaynatın. Süzdükten sonra elinizle sıkarak, suyunu alın. Jülyen doğrayıp, sosun içine ilave edin.
4 Birinci hamuru yağlanmış kalıba serin ve üzerine beşamel soslu karışımdan koyun (lazanya 5 kat olacağı için bu sosisli beşamel sosu hepsine yetecek şekilde paylaştırın). Tekrar hamur ve sos, bu şekilde

5 hamuru ve sosu üst üste gelecek biçimde yerleştirin. En üste koyduğunuz lazanyanın üzerine bir kenara ayırdığınız 1 su bardağı sade beşamel sosu yayın. En üste de tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




Sofra






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • Hamuru için:
    3 adet yumurta
    1 kahve fincanı maden suyu
    Yarım kahve fincanı irmik
    Aldığı kadar un

    Beşamel sos için:
    3 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı tereyağı
    3 su bardağı süt
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı tulum peyniri
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    İç malzeme için:
    200 gram sosis ya da jambon
    2 adet kırmızı biber
    1 adet sivri biber
    10 adet kuru domates, yeteri kadar su

    Üzerine:
    Yarım çay bardağı tulum peyniri
    Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Maden Sulu Ev Lazanyası Yapılışı


1 HAMUR için yumurta, maden suyu ve irmiği yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 6 adet beze yapın. Her birine un serperek, ince olacak biçimde kabınızın büyüklüğünde açın. Hamurları kaynamış suyun içine batırıp, şöyle bir çevirdikten sonra kepçe yardımıyla çıkarın (su böreğinde olduğu gibi) ve temiz bir bezle kurulayın.


Sonra hafifçe yağladığınız tezgahın üzerine yan yana dizip, bekletin.
2 Beşamel sos için un ve tereyağını hafifçe, un kokusu gidene kadar kavurun. Soğuk sütü ilave ederken bir yandan da karıştırın ve boza kıvamında bir sos elde edin. Ocaktan alıp soğutun. Daha sonra yumurta, tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini katıp, karıştırın. Sostan 1 su bardağını kenara ayırın. Kalan beşamel sosun içine jülyen doğranmış kırmızı ve sivri biber ve dilimlenmiş sosis katın.

3 Kurutulmuş domatesleri suya koyup, 4 dakika kaynatın. Süzdükten sonra elinizle sıkarak, suyunu alın. Jülyen doğrayıp, sosun içine ilave edin.
4 Birinci hamuru yağlanmış kalıba serin ve üzerine beşamel soslu karışımdan koyun (lazanya 5 kat olacağı için bu sosisli beşamel sosu hepsine yetecek şekilde paylaştırın). Tekrar hamur ve sos, bu şekilde

5 hamuru ve sosu üst üste gelecek biçimde yerleştirin. En üste koyduğunuz lazanyanın üzerine bir kenara ayırdığınız 1 su bardağı sade beşamel sosu yayın. En üste de tulum peyniri ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




Sofra





  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ev, lazanyası, maden, resimli, sulu, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mangolassi Tarifi (Resimli) Violent İçkiler İçecekler 0 05 Kasım 2013 17:17
Pizza Tarifi Resimli AnqeL Hamur İşleri 1 20 Mart 2012 00:29
Şiş Köfte Tarifi Resimli AnqeL Kebaplar Köfteler 2 19 Mart 2012 23:31
Meyve sulu muhallebi tatlısı tarifi(resimli anlatım) AnqeL Tatlılar 0 16 Ocak 2012 03:27
Sulu Börek Tarifi Dilara Hamur İşleri 0 23 Nisan 2010 13:24