Kalbuni Pilav Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 2 su bardağı baldo pirinç 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm 1 kahve fincanı İzmir üzümü (siyah kuru üzüm) 500 gram kuzu kuşbaşı eti 5 su bardağı et suyu 10 çorba kaşığı tereyağı 50 gram badem (haşlanıp, kabukları soyulmuş) 1 kahve fincanı antepfıstığı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tarçın Kalbuni Pilav Yapılışı PİRİNCİ ayıklayın. Soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın. Tencereye etleri koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar, ağır ateşte kavurun. Ayrı bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın. Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın. Etlerin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin. Pilavı ateşten alın. Tarçını serperek 20 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: Üzüm çeşitlerini, kuruyemişçilerde bulabilirsiniz. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net