IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Temmuz 2014, 17:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalbuni Pilav Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm
1 kahve fincanı İzmir üzümü (siyah kuru üzüm)
500 gram kuzu kuşbaşı eti
5 su bardağı et suyu
10 çorba kaşığı tereyağı
50 gram badem (haşlanıp, kabukları soyulmuş)
1 kahve fincanı antepfıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın

Kalbuni Pilav Yapılışı

PİRİNCİ ayıklayın. Soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın. Tencereye etleri koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar, ağır ateşte kavurun. Ayrı bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın. Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın. Etlerin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin. Pilavı ateşten alın. Tarçını serperek 20 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Üzüm çeşitlerini, kuruyemişçilerde bulabilirsiniz.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kalbuni, kalbuni pilav, pilav, pilav tarifleri, pilavlar, resimli yemek tarifleri, tarifi, yemek tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İç Baklalı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 12 Haziran 2013 15:55
Mantarlı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2013 00:30
Safranlı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2013 00:30
İç Pilav Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 04 Ekim 2010 04:13