IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ocak 2015, 18:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamel Soslu Makarna Tarifi




Beşamel sosu hazırlarken topak oluştuysa : Yapacağınız şey, beşamel sosunu bir süzgeçten geçirmek. Böylece topaklardan kurtulursunuz. Süzgeçten geçirdiğiniz topaksız karışımı tekrar tencereye alın ve pişirmeye devam edin.


Beşamel Soslu Makarna Tarifi Malzemeleri

1 paket çubuk makarna

1,5 lt süt

1 yumurta

3 yemek kaşığı un

1/2 paket margarin

300 gr beyaz peynir (içini bol seviyorsanız daha fazla da koyabilirsiniz)

200 gr kaşar peyniri

Beşamel Soslu Makarna Tarifi Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak kaşar peyniri ve beyaz peyniri ayrı ayrı rendeleyin. bir kaba bir yumurtayı kırın.

Makarnayı bir tencerede bol suda haşlayın. Makarna haşlanırken bir yandan da beşamel sosu hazırlayın. Makarna haşlanınca süzün ve beşamel sosun yarısını makarnaya ekleyin. içine biraz beyaz peynir koyun ve iyice karıştırın.

Fırın tepsisinin dibini ve kenarlarını bir miktar margarin ile yağlayın. Beşamel soslu makarnanın yarısını tepsiye yayın. Rendelenmiş (veya ufalanmış) beyaz peynirleri her tarafa eşit gelecek şekilde dağıtın. Kalan beşamel soslu makarnayı da eşit kalınlıkta olacak şekilde tepsinin üstüne iyice yayın.

Kalan beşamel sosun içerisine bir yumurtayı ekleyin ve yumurtanın pişip parça parça olmaması için iyice karıştırın. Bu beşamel sosu da tepsinin üstüne iyice yayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin. Önceden kızdırılmış fırında. makarnanın üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. (175-180 derece iyi denk geliyor)

Beşamel sosun yapımı :

Bir tencerede yarım paket margarini eritin. 3 yemek kaşığı unu atın ve karıştıra karıştıra kavurun. Un iyice kavrulup pembeleşince içine çok yavaş ve devamlı karıştırarak 1,5 litre sütü ilave edin. Süt kesinlikle sıcak olmamalı ve devamlı karıştırılmalı. Topak topak olmuş bir beşamel sos başırısız olmuş demektir. Beşamel sosunuz pürüzsüz olmalıdır. Bunun için sütü yavaş yavaş ve karıştırıp yedire yedire eklemelisiniz. Sütü ekledikten sonra devamlı karıştıra karıştıra beşamel sosu kaynatın. Bir miktar koyulaşınca (çok koyu olmasına gerek yok) makarnamız için gerekli beşamel sosu elde etmişiz demektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beşamel, makarna, soslu, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beşamel soslu Fırın Makarna Amelia Makarnalar Pilavlar 0 10 Şubat 2014 20:59
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi oneofgirl Tavuk Yemekleri 0 29 Temmuz 2013 20:04
Bakla Soslu Makarna Tarifi Violent Makarnalar Pilavlar 0 13 Haziran 2013 16:44
Pesto Soslu Makarna Tarifi Resimli Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Aralık 2012 12:55
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Burce Sebze Yemekleri 0 19 Haziran 2012 21:15