20 Ocak 2015, 18:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yufkalı Pilav (6 Kişilik) MALZEMELER 4 Havuç 2 Patates 2 Su Bardağı Bezelye 4 Su Bardağı Pirinç 5 Su Bardağı Su 5 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Yufka 1 Yumurta Sarısı 1 Kahve Fincanı Süt Karabiber, Tuz HAZIRLANIŞI Havuç ve patatesi küp şeklinde küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri ve bezelyeyi haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritip haşlanmış sebzeleri ekleyerek kavurun. Diğer tarafta pirinci ayıklayıp ılık suyla ıslatın. Pirinç yumuşadıktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber serperek 5 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Pilav kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Her iki yufkayı da dörde bölün. Bir çorba kasesinin içine böldüğünüz yufkalardan birini yerleştirin. Yufkanın üzerine süt sürüp pişirdiğiniz pilavla kasenin içini doldurun. Pilavın üzerini kasenin kenarlarından taşan yufkayla kapatın. Yağlanmış fırın tepsine kaseyi ters çevirerek yerleştirin. Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tepsideki yufkaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Bembeyaz pilav için Pilavınızın kar gibi bembeyaz olmasını istiyorsanız, pişirirken içine bir dilim limon atın. Hem pilava ayrı bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz pişmesini sağlayacaktır. | |
|
Etiketler |
6, kişilik, pilav, yufkalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik) | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:36 |
Yufkalı Pilav | Burce | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2014 21:55 |
Yufkalı Çipura | Flora | Deniz Ürünleri | 0 | 18 Temmuz 2013 23:06 |
İş Hayatında Hangi Kişilik Tipine Sahipsiniz? İş hayatı Kişilik Testi | Zen | Kişisel Gelişim | 0 | 26 Aralık 2012 19:22 |
Yufkalı Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 16:31 |