Uludağ Pilavı MALZEMELER 3 su bardağı pirinç 100 gr tereyağı 2 su bardağı kestane 2 adet kesme şeker 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et 1 çorba kaşığı kusu üzüm 1 adet havuç 1 adet portakal 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber tuz HAZIRLANIŞI 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:53. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net