Makarnalı Soğuk Tavuk Hazırlama Malzemesi: 1 adet tavuk 1 paket makarna 2 su bardağı süzme yoğurt 1 su bardağı mayonez 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 su bardağı bezelye 1 su bardağı mısır 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Tarifi: • Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. • Makarnaların yumuşaması için 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup bekletin. • Tavuğu 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp kemiklerini çıkarın. • Makarnanın içine tavuk, haşlanmış bezelye, mısır, kıyılmış dereotu karabiber ve tuzu koyup karıştırın. • Mikserde yoğurt ve mayonezi çırpıp karabiber ekleyin. • Karışımın yarısını ayırın. • Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. • Büyük bir servis tabağına koyup balık şekli verin. • Ayırdığınız mayonezle balığın üstünü sıvayın. • Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:50. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net