IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Sarımsaklı Pilav (Balıkesir Yöresi) (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/677153-sarimsakli-pilav-balikesir-yoresi.html)

Cappy 31 Ocak 2015 22:06

Sarımsaklı Pilav (Balıkesir Yöresi)
 
Malzemeler

2 su bardağı bulgur
2 adet tavuk göğsü
Tavuğu haşlarken kullanmak için 1 küçük soğan
8 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İsteğe bağlı kırmızı pul biber

Sarımsaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü 8 bardak su, soyulmuş soğan ve tuz ile düdüklüye koyup 20 dakika haşlayın.
Tavuk etini ve soğanı sudan çıkarıp, bulguru suya ilave edin. Kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağını kapatın. Pimini indirin ve kısık ateşte 30-40 dakika kadar haşlayın.
Kapağını açtıktan sonra tahta kaşıkla döve döve pilavın özleşmesini sağlayın.
Haşlanmış tavuk etini didikleyin ve dövülmüş 1 diş sarımsakla beraber pilava ilave edin.
Yeniden karıştırıp servis tabaklarına alın.
Üzerine kızdırılmış tereyağı ve zeytinyağını ekleyip servis edin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net