IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2013, 18:31   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Makyaj Yapıp Çirkinleşmeyin, Plastik Cerrahınız Uyarıyor.




Kadınların, daha hoş görünmek için yaptığı makyaj, bazen daha çirkin görünmelerine neden oluyor. Bu hafta, makyaj konusunda yazmak istiyorum. (Güzellik önerileri için twittercerrahisanati)
Hangi ten rengine, hangi renk ruj sürülmeli, gece makyajı nasıl olmalı, makyaj kıyafet uyumu gibi değişken konulardan bahsetmek yerine değişmez kurallardan bahsedeceğim.
-Yüzün tamamını yağlı, koyu renkli, kalın fondötenle, homojen olarak boyadığınız oranda çirkinleşirsiniz. Lütfen, bu tarz fondötenlerizi, hemen çöpe atın. Hem paranızdan, hem güzelliğinizden oluyorsunuz. Cildinizin, yağ ve ter gözeneklerini tıkayarak, cildinizi bozmayın. Bozuldukça, daha çok kapatmak zorunda kalırsınız. Bu kısırdöngüye girmiş, yüzlerce kadın biliyorum. Yağlı ve parlak görünen, kahverengiye boyanmış cilt, çekici değil, iticidir. Umarım bu önerim faydalı olur ve yüzünü tuval gibi boyayan kadınlar azalır . Önemli bir konuda “ne kadar çok makyaj yaparsam o kadar güzel olurum” diye bir şey yok. Lütfen makyajı abartmayın. Bazen o kadar fazla makyaj yapılıyor ki, makyajın arkasındaki kadını, göremiyoruz .
-Elmacık kemikleri: Çıkık elmacık kemiği ve yanaklar çekici görünür. Bu nedenle, elmacık kemiğinin alt tarafına hafif koyu renk makyaj, sizi daha çekici gösterecektir. Ağız köşesinden, kulak memesine doğru, bir çizgi çekin. Bu çizginin başına ve sonuna daha hafif, ortasına daha çok olmak üzere, hafif koyu renge boyayın.
-Gözler: Göz etrafına yapılan makyajlar, gözleri daha çekici hale getirebilir, daha yaşlı da gösterebilir .Kirpiklerinize yapacağınız makyajın rengi size kalmış ama göz kapaklarına yapılan makyaja, itirazım var. Dolgun göz kapağı her zaman genç görünür. Yaşlanırken, göz kapaklarındaki yağlar eridiği için göz kapakları geriye gider, çukurlaşır ve gözler daha çıkık görünür. Güzel gözlerde, kirpikler ile üst göz kapağı katlantısı arasında 2mm mesafe olur. Daha fazla olması genelde, daha yaşlı görünmenize neden olur. Kadınlar, tam burada sık olarak hata yapıyor. Kirpiklerin üstünde, makyaj yapacak geniş bir alan olsun istiyorlar. Şöyle söyleyeyim, YAŞLI görünmek istiyorsanız lütfen kirpikler ile göz kapağı katlantı arasındaki mesafeyi koyu renkli makyaj yapın . Göz etrafındaki kemikler, gözü iyi örttüğü zaman gözler daha anlamlı bakar. Bu derinliği verebilmek için kaşlarınız ile üst göz kapağı katlantısı arasına, içten dışarıya doğru koyudan açığa hafif gölge vermek bakışlarınızı daha güzelleştirir. Lütfen çukur bölgeleri aşırı koyu boyayıp, gözlerinizi yaşlı göstermeyin.
-Dudak: Ruj renginiz size kalmış. Pembe rengi, şahsen hiç bir kadına yakıştırmıyorum ama tercih size kalmış. Ama dudak konturuna itirazım var. Dudak kırmızı derisi ile normal derinin birleşim yerinde, siyah kalem kullanmak tam bir faciaya yol açar. Çünkü normalde bu geçiş beyaz renktedir.(White skin roll). Bu bölgeyi, normal anatomisine uygun boyamak, çok zordur. En iyisi sadece ruj sürün, kontur için kullanılan dudak kalemlerinden, uzak durun.
-Burun: Burun yüzün en çıkıntılı bölgesi. Pudra yada allıkla homojen boyamak en büyük hatadır. Bu hatayı haber spikerlerinde çok görüyoruz. Spikerlerin, sadece burun delikleri görünüyor. Çok fazla ışık kullandıkları için ön bakışta, burun siliniyor. Bunu engellemenin yolu, burun yanlarına ve deliklerle burun ucu arasını, çok hafif koyu renk boyamaktır. Burun estetiği yaptığım bir kaç hastamın, Poligon konseptine göre makyaj yaptığını duymuştum ve çok şaşırmıştım .Mantıklı geldi çünkü poligon sistemi burun ışık ve gölgelerinin analizi ile ortaya çıkmıştı .
Ten renginize göre, hafif koyu boyalar derinlik kazandırdığı gibi çıkıntılı bölgeleri çok hafif açık renk boyamak derinlik kazandırır. Böylece fotoğraflarda yüzünüz, tabak gibi düz çıkmaz. Bu önerilerime göre makyaj yapıp fotoğraf çektirin ve kontrol edin. Böylece, makyaj dozunuzu ve şeklini daha iyi ayarlayabilirsiniz.


Güzel günler dilerim.
Dr. Barış Çakır
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cerrahınız, Çirkinleşmeyin, makyaj, plastik, uyarıyor, yapıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meteoroloji uyarıyor wHiSkEy Haber Arşivi 0 27 Aralık 2010 10:07
Dikkat! Uzmanlar uyarıyor Feronia Sağlık Köşesi 0 31 Ekim 2009 13:56
Uzmanlar Uyarıyor Heidi Sağlık Köşesi 0 09 Haziran 2008 14:26