IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By taLia
  • 1 Post By Harika

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2013, 12:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ruj Sürmenin İncelikleri




Makyajın ve kadınların vazgeçilmez unsuru olan ruju kullanmayan kadın yoktur herhalde! Çünkü ruj, makyajı sadece rujdan oluşsa bile muhteşem görüneceğini bilen kadınların vazgeçilmezi!

Nasıl ruj sürülür?

• Dudaklarınızın güzel görünmesini istiyorsanız herşeyden önce kurumuş ve çatlamış olmamalarını sağlamalısınız. Bunun için yanınızda taşıyacağınız bir çatlak kremini (lipstick) gerektiğinde sürmeniz yeterli olacaktır. Makyaja başladığınızda dudaklarınız çatlak olmamalı çünkü bunu bir anda gideremezsiniz.

• Ayrıca özellikle kışın, ruj seçiminizi dudak koruyuculu olanlardan yapmalısınız. Bazı pudralı rujlar güzel görünmelerine rağmen dudaklarınızı kurutabilir.

• Ruj sürmeye başlamadan önce ne kadar hafif makyaj yapıyor olsanız da dudak kalemi kullanmalısınız. Doğru sürülen bir dudak kalemi makyajın naturelliğinden hiçbir şey eksiltmez.

• Dudaklarınız inceyse kalemi dudağın biraz dışından çekebilirsiniz ancak bunu abartmayın.

• Kalemin ucunun biraz küt olması daha yumuşak bir etki yaratacaktır.

• Keskin ve koyu renkte kalem çekilmesi dudaklarızın doğallığını bozacaktır, günlük makyajda bundan kaçının.

• Dudak kaleminizi rujun üstünden de sürebilirsiniz, bu iki rengin daha iyi kaynaşmasını ve çizginin yumuşamasını sağlar.

• Makyaj uzmanları genelde rujun fırça ile sürülmesini tavsiye eder ama bunu özellikle günlük makyajınızda yapmasanız da olur.

• Ruju sürerken dudak kalemininde hafifçe üstünden geçmelisiniz, sürdükten sonra dudaklarınızı biririne yapıştırıp biraz hareket ettirirseniz de olur. Rujun fazlasını da bir parça mendille alırsanız daha pürüzsüz görünürler. Sürdüğünüz rujun kalıcı olmasını istiyorsanız kolay çıkmayan long-lasting rujlardan kullanabilir yada dudaklarınızın kuruma problemi yoksa rujdan önce biraz pudra sürebilirsiniz.

• Rujun rengine gelince, modadan önce kendinize, yaptığınız makyaja ve gideceğiniz yere uygun olmasına dikkat edin. Mesela kahverengi tonlarında far kullanmışsanız kırmızı yada pembe değil yine kahverengi tonlarında bir ruj kullanın. Gündüz, fazla iddialı renklerden kaçının, dudak renginizden biraz daha koyu yada biraz daha açık, 'ruj sürdüm' diye bağırmayan doğal renkleri tercih edin.

Ruj seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

• Asla dudaklarınıza test ürünü sürmeyin.. Bu hijyen bakımından uygun değil.. Bunu yerine rujunuzun rengini görmek için parmak ucunuza sürmeniz yeterli.

• Parmak uçlarınızdaki renk dudağınızdaki renge daha yakın olur.

• Eğer rujunuzun da uzun süre kalmasını istiyorsanız ilk olarak dudak kalemi kullanın ve rujdan biraz daha koyu bir dudak kalemi seçin. Dudak kenarlarınızı ve dudaklarınızı kalemle belirginleştirerek üzerine ruj sürün.

• Dudaklarınızın daha yumuşak görünmesini istiyorsanız, likit rujlardan kullanın. Bu dudaklarınızı daha çekici ve yumuşak gösterir.
• Dişlerinizin üzerine ruj sürmeyin. Uygulamadan sonra işaret parmağınızla dudaklarınızın kenarlarını temizleyin, parmağınızla dudağınızın üzerinden geçin.
Böylece rujunuzun fazlası dişlerinize bulaşmaz.

• Dudaklarınızı birbirine sürtmeniz daha kırmızı görünmesini sağlayabilir. Ancak asla dudaklarınıza allık kullanmayın.

• Ruj veya parlatıcıyı dudaklarınızın etrafını kalemle belirlemeden önce de uygulayabilirsiniz.

• 50′nin üzerindeki kadınlarda krem ruj mat ya da parlak rujdan daha iyi duracaktır. Nemli olanlarını tercih etmeleridaha iyi olur.

• Eğer rujunuz düşündüğünüzden daha parlak görünüyorsa, rujunuzdan daha koyu bir
dudak kalemi kullanabilirsiniz. Örneğin koyu kırmızı rujun altına kahverengi kalem kullanabilir ya da rujunuzun üzerini daha koyu parlatıcılı ile kaplayabilirsiniz. Bu ateşli görüntünüzü azaltacak.

• Likit ruj dudaklarınızda uzun süre kalır. Rujunuzu sürerken kendi fırçasını kullanın. Dudaklarınızın normal sınırlarına sürün. Daha sonra üzerine parlatıcı sürebilirsiniz. Hassas özellikteki bu boyayı yüzünüz için de kullanabilirsiniz. Çabuk kurudukları için dağılmaz. Bu boyayı ilk önce nemlendirici uyguladıktan sonra allık olarak da kullanabilirsiniz. Nemlendirici boyanın daha kolay dağılmasını sağlar. Çabuk dağıtmak için pamuğunuzu hazır bulundurun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Mayıs 2019, 22:52   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ruj Sürmenin İncelikleri




Dudak makyajı yüz makyajının en önemli ayrıntılarından biridir. Güzel bir kadının dudakları dikkat çekici olmalıdır. Ancak ruj sürerken dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar vardır:

Rujunuz Dudak Kenarlarınıza mı Taştı?

Önce çubukla taşan kısımları temizleyin; sonra pamuklu çubuğun ucuna bir parça fondötene batırıp lekeleri kapatın, pudralayın, rujunuzu yenileyin. Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza biraz fondöten sürüp pudralayın. Bir kat ruj sürün, fazlasını almak için iki dudağınızın arasına bir kağıt mendil koyup dudaklarınızı bastırarak kapatın, 2. katı uygulayın.

Dudaklarınızı Olduğundan Daha Dolgun Gösterme Teknikleri

Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle doğal çizgisinin tam üstünden çevreleyin. Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Parlak ve açık renkler kullanın. Koyu renkler dudak hacminizi küçültür. Koyu renk kullanmak zorundaysanız, dudaklarınızın ortasına daha açık bir renk veya parlatıcı sürün.

Rujunuz Dişlerinizi mi Boyuyor?

Kötü bir görüntü ama önlemi çok kolay: rujunuzu sürdükten sonra baş parmağınızı ağzınıza koyun (çocukların parmak emdiği gibi) ve dudaklarınızı sıkıca kapatın. Rujunuzun fazlası parmaklarınıza çıkacaktır.

Rujunuzu Belirginleştirin

Ruj renginize uyumlu bir dudak kalemiyle tüm dudağınızı boyadıktan sonra rujunuzu uygulayın. Daha belirgin ve çarpıcı bir renk elde edeceksiniz.

Doğal Görünümlü Dudak İçin Öneriler

Dudağınızın doğal kırmızısına çok yakın bir ruj rengi seçin. Ruju sadece alt dudağınıza sürüp dudaklarınızı birbiri üstene kapatıp sıkın. Üst dudağınıza geçen ruju parmağınızın ucuyla hafifçe yayın.

Parlak Dudaklar

Pek kalıcı olmayan dudak parlatıcılarının yerine, dudaklarınıza vazelin sürün. Hem parlaklık daha kalıcı olacak, hem de dudaklarınız yazın güneşinden, kışın da soğuğundan korunmuş olacak.

Dudaklarınızı Olduğundan Daha İnce Gösterme Teknikleri

Dudak kenarlarınıza hafifçe fondöten sürün. Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle üst dudağınızın doğal çizgisinin hemen altından, alt dudağınızın ise hemen üstünden çevreleyin. Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Mat rujlar tercih edin. Ruju fırça ile uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mayıs 2019, 22:25   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ruj Sürmenin İncelikleri




Ruj Uygulama Teknikleri


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Dudaklarınıza nötr tonlarda bir dudak kalemi uygulayın. Daha sonra canlı kırmızı gibi koyu tonlarda bir ruju uygulayabilirsiniz. Onun üzerine turuncu gibi daha yumuşak tonlar ekleyerek dudaklarınızı orta kısımdan itibaren renklendirmeye devam edin. Tek bir renk elde etmek için uyguladığınız tonları birbirine karıştırın. İşte bu kadarJ

Konturlemenin Yararları
Dudaklarınızı olduğundan daha dolgun göstermek istiyorsanız kontur uygulamanın da bir takım teknikleri vardır. İlk adımda dudaklarınızın her yerine hafifçe bir dudak kalemi uygulayın. Daha sonra bir kapatıcı yardımıyla dudaklarınızı doldurun. Bu adımdan sonra koyu tonlarda dudak kalemini uygulayın. Son adımda ise parlatıcı yardımıyla dudaklarınızı parlatın. Dikkat etmeniz gereken püf nokta dudak kalemi, ruj ve parlatıcıyı genellikle aynı tonlarda kullanın.
Ombre Dudaklar
Ombre dudaklara kavuşmak için iki farklı ruja ihtiyacımız olacak. Öncelikli olarak açık renkte olan rujumuzu uygulayın, daha sonra dudaklarınızın kenarından başlayarak koyu renkte olan ruju uygulayın. Dudaklarınızın orta kısmında oluşan renk geçişlerini çok seveceksinizJ

Vampy Etkisi
Vampy etkisi tamamen koyu kırmızı renk tonlarıyla ilgilidir. Öncelikli olarak kırmızı renkte tonları uygulamak oldukça zordur. Bunun için yapmanız gereken ilk hileniz dudak kalemi kullanmaktır.
Dudak kalemi uygulamakta zorlanıyorsanız bunun için kalemi uygularken öncelikli olarak köşelerden hareket ederek kalemi uygulayın.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ruj, sürmenin, İncelikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eyeliner Sürmenin İncelikleri oneofgirl Makyajın Püf Noktaları 0 21 Ağustos 2013 15:58
Oje Sürmenin İncelikleri Nelerdir ? oneofgirl Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 21 Ağustos 2013 14:22
Kırmızı Ruj Sürmenin İncelikleri Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Nisan 2009 09:19
Maskara Sürmenin İnceLikLeri..! Süslü Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 19 Mart 2009 06:53
Ruj Sürmenin İncelikleri Heidi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Temmuz 2008 10:08