IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 3 Post By Seyra

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Haziran 2014, 12:53   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rimel Nasıl Sürülür




Maskara yada diğer adıyla rimel, gözlerin daha derin ve çekici olmasına katkı sağladığı için yaygın olarak kullanılıyor. Ancak bu etkiyi tam anlamıyla kazandırabilmek için rimelin nasıl kullanıldığını bilmek ve doğru şekilde uygulamak gerekiyor. Sizler için ‘eyeliner ve rimel diğer adıyla maskara nasıl sürülür’ sorularının yanıtlarını derledik.

Rimel nasıl sürülür?

Rimel, kirpiklerinizin çok daha dolgun, uzun ve güçlü görünmesini sağlayan vazgeçilmez makyaj malzemelerindendir. Ancak bu etkiyi sağlayabilmek için bazen birden fazla defa sürülebiliyorlar. İnanılanın aksine, çok katlı sürüldüğünde daha kötü bir etki bırakan maskaranın üzerindeki boyalar da böylece bir araya toplanıyorlar ve hoş olmayan görüntülere sebep oluyorlar. Bu nedenle işi abartmadan, sade ve hoş bir biçimde rimelinizi sürmelisiniz.

Aynı zamanda iyi boyaması hedeflendiğinden dolayı sürekli olarak fırçayı şişeye sokup çıkarmak da kötü sonuç veren uygulamalardan birisi. Zira her madde gibi havayla temas ettiğinde bozulma eğilimi gösteren maskaraları iyi muhafaza etmelisiniz.

Kirpiklere maskara uygularken yapılan hataların başında sadece en uçlara sürmek ve gerisini bırakmak yer alıyor. Halbuki tüm bir kirpiği etkilemesi gereken maskaranızı diplerden başlayarak uca doğru ilerletirseniz çok daha dolgun, güzel görünen bir makyaja sahip olacaksınız.

Rimelin sahip olduğu boyalar, kirpikleri sertleştirdiklerinden dolayı boya dışında uygulayacağınız kıvırma gibi işlemleri kirpikleriniz temiz ve yumuşak iken kullanmalısınız. Yoksa kırılmalar, dökülmeler ve kötü görüntülerle karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek.

Her tür makyajı yaparken karşılaşılan problemlerden birisi makyajın hedeflenmeyen bölgelere de bulaştırılmasıdır. Ancak gözlerin yüzde en çok dikkat çeken bölge olduklarını düşünürsek, kirpiklerden dışarı taşan maskara boyasının ne kadar itici olduğunu tahmin edebilirsiniz. Eğer dikkatinize rağmen gözün farklı noktalarına bulaştırdıysanız bunları ince pamuk çubuklarla almaya ve temizlemeye çalışın.

Gözlere uygulanan tüm kozmetik malzemelerde olduğu gibi maskara ve rimeller de bakterilerden özellikle korunması gerekenler arasında yer alıyor. Hava alan maskara şişeniz bir süre sonra içerisinde onlarca zararlı bakteriyi barındırır hale gelecektir ve göz sağlığınızı riske edecektir. Bu nedenle uzun süredir kenarda duran rimellerinizi bir kenara koyarak yenisini almaya çalışmalısınız.

Eyeliner nasıl sürülür?

Başta zor gelsede alıştıkça kolaylaşan eyeliner kullanımında aşamalı bir teknik kullanılmalı. Su bazlı eyeliner kullanmadan önce sıradan bir göz kalemi ile denemeler yapabilirsiniz. Eyeliner, ne dik ne de çok aşağıda tutun. Tam eğik bir düzlem halinde tutun. Eyeliner sürmeye ortadan ya da sondan başlamayın. Her zaman en baştan sona doğru sürün. Eyelinerinizi tek dokunuşta sürmekten kaçının. Birkaç kere ancak düzgün bir şekilde sürün.

Eğer göz kapağınızın başlangıcı ve bitişi arasında çok fazla fark yoksa kesinlikle eyelinerı ince çekmelisiniz. Çekik gözler için eyelineri güzel durduğu kadar uzatabilirsiniz. Arkadaşlarınızın söylediği ya da internette gördüğünüz her şey doğru değildir. Bu yüzden kendi stilinizi bulmaya çalışın.



Alıntıdır...

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kirpik, makyaj, maskara, nasıl, rimel, rimel nasil surulur, sürülür


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dipliner Nasıl Sürülür? AngeL Makyajın Püf Noktaları 0 23 Kasım 2013 20:25
Göz Altı Kremi Nasıl Sürülür Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 24 Şubat 2013 21:52
Doğru Rimel Nasıl Sürülür? + Rengi Nasıl Seçilir?. Sevda Ah Kadınlar 3 04 Kasım 2010 14:17
Eyeliner Nasıl Sürülür? Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 05 Haziran 2010 14:06
Ruj nasıl sürülür? Süslü Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 04 Mayıs 2010 20:56