IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2016, 12:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İş Yeri Makyajı Hataları




Nasıl ki iş yeri kıyafeti varsa, iş yeri makyajı diye de bir şey var. Yapılan sade makyaj ile güzel ve sofistike görünmek gerekiyor. Peki iş yerinde makyaj yaparken nelere dikkat etmeli ve iş yerinde yapılan makyaj hataları neler?
İşte iş yeri makyajı hataları
Eğer büyük şehirde yaşıyorsanız ve iş yeriniz evinize uzaksa oldukça erken bir saatte kalmak zorunda kalırsınız. Hal böyle olunca genellikle amaç sadece giyinip evden kendini dışarı atabilmek oluyor. Her ne kadar bir kadının evden tam olarak hazırlanmış şekilde çıkması gerektiğini düşünsem de zaman zaman arabada veya iş yerinde makyaj yapmak zorunda kalabiliyoruz. Nasıl ki iş yeri kıyafeti varsa, iş yeri makyajı diye de bir şey var. Güzel, abartısız ve sofistike görünmemiz gerekiyor. Zamanında yapılan bazı araştırmalar makyajsız kadınların makyajlı kadınlara göre daha az kazandığını göstermiş.


Doğruluğunu teyit edemesem de “güzel olmanın, kendini güzel hissetmenin bize katacağı özgüven işimizi iyi yapmamıza da katkı sağlayacak ki bu da kazanç olarak geri dönecektir” gibi bir mantık yürütmenin de yanlış olmadığı kanısındayım. Bu yüzde iş yerinde de olsa mutlaka makyaj yapmaya vakit ayırmak gerekiyor. Peki iş yerinde makyaj yaparken nelere dikkat etmeli ve iş yerinde yapılan makyaj hataları neler? İşte iş yeri makyajı hataları

iş Yeri Makyajı Hataları


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1- Ofis aydınlatmaları :

Sizler de iyi biliyorsunuz ki makyaj için en doğru ışık doğal gün ışığıdır. Evde dahi makyaj yaparken mümkün olduğunca lambaların ışığından kaçınmak gerekiyor. Özellikle iş yerindeki banyolarda yer alabilen floresan lambaların ışıkları makyaj için korkunçtur. Bu yüzden makyajınızı veya gerekli düzeltmelerinizi ofisteki masanızda pencerelerden gelen doğal ışık altında yapmaya çalışın. Böylelikle fazla fondöten, allık sürme riskini almamış olursunuz.

2- İş yeri makyajı için metalik renkler :

Günlük hayatınızda metalik renkleri makyajda kullanmayı çok seviyor olabilirsiniz (ki aslında metalik formüller daha çok gece makyajı için tercih edilir) Ancak bunu iş yeri makyajı için kullanmamanızı öneririm. Çünkü bu pırıltılı, ışıltılı formüller gece dışarı çıkacakmışsınız imajı yaratacaktır. Mümkün olduğunca kendi doğal ten renginizde seçimler yapmak daha iyi olabilir. Eğer yüzünüzün daha canlı görünmesini istiyorsanız bunu az ve küçük dokunuşlarla aydınlatıcıları kullanarak yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4- Sunumlar için güçlü dudaklar :

Sunum yaparken cesur ve güçlü görünmek istiyor olabilirsiniz. Bunun düşünerek güçlü ve canlı kırmızı bir ruj sürmeyi deneyebilirsiniz. Sonuçta insanların anlattıklarınızı dinlemesini ve size odaklanmasını istiyorsunuz. Tek dikkat etmeniz gereken makyajın kalan bölümünde dengeli ve orantılı olmanız. Yani abartısız, sade bir göz makyajı mükemmel bir kırmızı ruj tamamlayıcısı olacaktır.

5- Çok fazla fondöten, kapatıcı kullanımı :

Bir gece önceden çok çalıştığınız için uykusuzluktan morarmış göz altları veya stresten çıkıvermiş bir sivilce… Biliyorum hepsi çok can sıkıcı! Ancak bunları yok etmenin yolu kat kat fondöten kullanmak değil. Hele ki ışığından dahi emin olamadığınız floresan altında! Kusurları kapatmaya çalışırken yüzünüzde bir maske var gibi görünebilir. Bu yüzden önce olası lekeleri uygun bir renk düzelticisi ile kapatın ardında da ince bir kat fondöteni sürün.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


6- Çok sık makyajı kontrol etmek :

Benim hiç beceremediğim ama aklında makyajından başka bir şey olmadığı için neredeyse elinde aynayla çalışan arkadaşlarımı da anlayamadığım bir şey bu aslında. Benimki de normal değil, çünkü akşam çıkmadan önce aynaya baktığımda gördüğüm yüzden hiç memnun olmuyorum. Yemek arasında, çay molasında makyajınızı kontrol edin ve gerekiyorsa düzeltin ama abartmayın. Zira bu kadar sık ayna ve makyaj birleşimi başta müdürünüzün dikkatini çekecektir!

7- Kaşları unutmak :

Kaşların yüz ifadesini belirleyen çok önemli bir unsur olduğunu asla unutmayın. Kaşlarınızın şekline bu yüzden çok önem verin. Bu makyaj sırasında da geçerli. Seyrek kaşlarınız varsa mutlaka kaşları boyayın (abartısız olmalı). Hatta çoğu zaman kaşları boyayarak şekillendirmek, rimel, kırmızı bir ruj sürmek yeterli olacaktır. Kaşlarınızın yüzünüze uygun olması durumunda sizi ne kadar iyi göstereceğine inanamazsınız!
Kaş ile gözler arasındaki mesafe, gözlerin birbirlerine uzaklıkları, kaş seyrekliği, düşük göz yapısı, kaş rengi gibi pek çok unsur aslında kaş şeklinizi ve dolayısıyla ifadenizi belirler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


8- Yüz konturünü abartmak :

Fazla fondöten sürmek gibi bir şey aslında bu. Yüzü daha zayıf, uzun veya şekilli göstermek, kusurları kapatmak için kapatıcı ve aydınlatıcıları kullanarak yapılan yüz kontürünü daha yumuşak tutmak da fayda var. Bunun için kontür yaparken kullandığınız tonlar kendi cilt renginizden sadece 1 veya 2 ton koyu olsun.

9- Allık sürmemek :

Bazı kadınlar allık kullanmayı pek sevmiyor, bazıları da yüz kontürü yaptığı için allık kullanma gereği duymuyor. Ancak bu bir hatadır. Çünkü allık yüze canlılık katar, yüzün soluk görünmesini engeller.

10- Bütün makyaj malzemelerini ofise taşımak :

Yahu düğüne değil işe gidiyorsunuz. Bu kadar makyaj malzemesini, iş sonrası bir partiye katılmıyorsanız yanınızda taşımanıza gerek yok. Dahası eğer iş yerinde makyaj sizin için bir alışkanlık haline geldiyse yedek bir kaç malzeme satın alıp çekmecenize koyarak boşuna kendinize yük etmeyin.

Tüm bunların yanında stil sahibi, şık bir kadının evden tam olarak hazırlanıp çıkması gerektiğini düşünüyorum ki bu yazının başında da belirttim. Hatta bunun için gerekiyorsa 10-15 dakika erken kalkılması gerektiğini de düşünüyorum. Eğer gün içerisinde iyi organize olabilirseniz, akşam vakitlice yatıp, sabah kendinize makyaj vakti ayırabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iş yeri, iş yeri makyajı, makyaj, nasıl yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeşil Göz Makyajı Fikirler (Resimli), Yeşil Göz Makyajı Violent Makyajın Püf Noktaları 0 05 Kasım 2014 20:32
Çıkış Yeri-Varış Yeri Araştırması PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 26 Eylül 2014 11:31
Göğüs Büyütme Makyajı Nedir? Göğüs Büyütme Makyajı Nasıl Yapılır? Elysian Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 30 Mayıs 2014 18:29
Twiggy makyajı, Twiggy makyajı nasıl yapılır? (Resimli Anlatım) Violent Makyajın Püf Noktaları 0 20 Mart 2014 21:01