IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makyajın Püf Noktaları (https://www.ircforumlari.net/makyajin-puf-noktalari/)
-   -   Cilt Tipine Göre Makyaj Bazı Seçimi (https://www.ircforumlari.net/makyajin-puf-noktalari/755424-cilt-tipine-gore-makyaj-bazi-secimi.html)

daiSy 06 Eylül 2016 11:54

Cilt Tipine Göre Makyaj Bazı Seçimi
 
Makyaj bazı nedir, makyaj bazı seçimi yaparken nelere dikkat etmeli, cilt tipine göre makyaj bazı seçimi nasıl yapılır, makyaj bazı nasıl uygulanır? İşte makyaj rutini içinde kullanmak isteyeceğiniz makyaj bazları hakkında tüm bilmeniz gerekenler;Her gün kullanılması gerektiğini düşünmesem de veya ben her gün kullanmasam da makyaj çantamın olmazsa olmazlarından da biri. Bu yüzden kullanmaya çok alışkın olmadığımız makyaj bazları hakkında daha detaylı bilgiye sahip olalım istiyorum. Örneğin makyaj bazı nedir, makyaj bazı seçimi yaparken nelere dikkat etmeli, cilt tipine göre makyaj bazı seçimi nasıl yapılır, makyaj bazı nasıl uygulanır ve makyaj bazları ile ilgili işinize yarayacak ipuçları acaba neler? İşte makyaj rutininizde kullanmak isteyeceğiniz makyaj bazları hakkında tüm bilmeniz gerekenler;
Makyaj Bazı Nedir?

Makyaj ile cilt arasında bir tür bariyer görevi gören, daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilt yüzeyi elde etmenize yardımcı olan, makyajın kalıcılığını arttıran, genellikle krem formunda bir makyaj ürünüdür.

Pek çok fondöten cilt ile temas ettiği andan itibaren cildin yağlı dokusu sebebiyle okside olma bu yüzden de renginde değişiklik gösterme eğilimindedir. İşte makyaj bazı için belirttiğimiz, cilt ile bariyer oluşturur söylemi de tam olarak bunun içindir. Yani fondöteninizin görevini tam olarak yapmasına yardımcı olurlar. Diğer yandan yüzdeki ince çizgileri doldurarak fondötenin veya pudranın bu ince çizgilere dolup, sizi olduğunuzdan yaşlı göstermelerine de engel olacaktır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Makyaj Bazı Çeşitleri Nelerdir?

Temelde görevleri aynı olsa da aslında ihtiyaca göre çeşitlenmişlerdir. Bazı makyaj bazları matlaştırıcı etki gösterirken bazıları nemli görüntüsü vererek cildi aydınlatır.
Diğer yandan bazı makyaj bazları renksizken bazıları cilt lekelerini silmeye yardımcı olacak leke düzeltici renklerdedir. Ayrıca pek çoğunun cildi nemlendirme, zararlı güneç ışınlarından koruma, yaşlanma ve akne karşıtı gibi özellikleri de vardır.

Cilt Tipine Göre Makyaj Bazı Seçimi Nasıl Yapılır?

Her makyaj bazı her cilt tipinde beklenilen etkiyi vermeyebilir. Bu yüzden de cilt tipine göre makyaj bazı seçimi yapmak gereklidir. Peki cilt tipinize uygun makyaj bazı hangisi?

Normal ciltler için makyaj bazı;
Eğer cildiniz gün boyunca ne çok kuru ne de çok yağlı oluyorsa ve cilt gözenekleri ne çok büyük ne de çok küçükse normal cilt tipiniz var demektir. Normal ciltler için de pek çok baz seçeneği bulunmaktadır.

Cildinizin yağlanma sonucu ortaya çıkan parlama sorunu olmadığı için muhtemelen matlaştıran baz istemeyeceksiniz. Sizin için makyajın kalıcılığını arttıracak ve güneş koruması özelliği içeren ürünlere yönelmek iyi olacaktır. Bunların yanında hafif nemli, ışıltılı görünüm veren aydınlatıcı makyaj bazları oldukça hoşunuza gidecektir. Bu noktada kendi kullandığım Loreal Lumi makyaj bazını şiddetle öneririm. İçerisindeki çok küçük aydınlatıcı kristaller ile cildiniz sağlıkla parlayacak ve her zaman canlı görünecektir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yağlı ciltler için makyaj bazı;
Yağlı ciltlerin en büyük sorunu kuşkusuz makyajla birlikte daha da korkunç hale gelen yağlı görüntü. Bu noktada matlaştırıcı makyaj bazları sizin için en büyük yardımcıdır. Gün boyu parlamayı ve yağlı görünümü önleyecektir.

Yağlı ciltlere sahip olanların gözenekleri de geniş olduğu için makyaj bazının gözenekleri küçültücü etkisinin olması da önemlidir. Buna ek olarak akneye oldukça müsait olduklarından seçtiğiniz makyaj bazının gözenekleri tıkayıp akneye sebep olmayan çeşidinin bulunması önemlidir. Bu yüzden içeriklerini okumaya mineral bazlı ürünleri tercih etmeye çalışmanızda fayda var.

Kuru ciltler için makyaj bazı;
Kuru ciltler aslında makyaj bazı seçiminde biraz karmaşıktır. Genellikle cildi nemlendiren ve hatta nemli görünmesini sağlayacak bazlar tercih edilecektir. Ancak bu noktada unutulmaması gereken, parlaklığı sağlayan küçük pırıltıların cildin pul pul dökülme görüntüsünü de vurgulama riski olduğudur. Kuru cilt tipleri kendilerine uygun makyaj bazını bulmakta oldukça zorlanırlar. Bu yüzden önerim mutlaka satın almadan önce bir numune istemeniz ve bir kaç sefer ürünü denemeniz. Amaç kremsi dokusu ile nemlendiren en iyi makyaj bazını bulabilmek sonuçta.

Karma ciltler için makyaj bazı;
Kuru cilt tiplerinin zorluğu olsa da karma cilt tipleri için makyaj bazı seçimi de en az onlarınki kadar zordur. Bu cilt tipi için iki seçenek var; ya aşırı derecede mat görünmesini beklemeyeceğiniz bir tane ya da parlak görünmesini bekleyemeceğiniz bir tane edineceksiniz. Yani ortalamalarda gezmek durumundasınız. Sizin amacınız makyajın kalıcılığını artırmak ve fondöten için pürüzsüzlük elde etmek olacak. Diğer yandan imkanınız varsa 2 adet makyaj bazı edinirsiniz ki yüzünüzün yağlı bölgeleri için matlaştıran makyaj bazı, diğer alanları için de farklı bir makyaj bazı şeklinde.
Sivilce lekeleri, göz altı morlukları veya güneş yanıkları… Bu lekeleri kapamak için ihtiyacımız olan leke rengine uygun cilt rengi düzeltici kullanmak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Olgun ciltler için makyaj bazı;
İlerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan ince çizgiler ve kırışıklıkların makyajla daha çok ortaya çıkmasını önleme noktasında makyaj bazları oldukça işe yarayacaktır. Çünkü bazlar ince çizgilerin içini dolduracak ve onların görünümünü hafifletecektir. Bu yüzden hafif yapılı, nemlendirme özelliği olan parlaklık etkisi olmayanlara yönelebilirsiniz. Diğer yandan en çok ihtiyacınız olan güneş ışını koruması, anti-aging etkisi, sıkılaştırma ve face-lift etkisi barındırmasına da özen gösterin.

Hassas ciltler için makyaj bazı;
Cildinize uygun doğru makyaj bazını bulduğunuz anda cildiniz için mükemmel bir koruma faktörü de bulmuş olacaksınız ki bu hassas ciltler için oldukça önemlidir. Çünkü çevresel faktörlerden en eçok etkilenen cilt tipleridir. Bazı makyaj bazlarının içerisinde hoş kokular da yer alabiliyor. Ancak cilt hassasiyetiniz sebebiyle kokusuz olanları seçin. Ayrıca ciltteki hassasiyetler kendini örneğin daha çok kırmızı lekeler şeklinde gösteriyorsa bu durumda onları nötralize edecek yeşil tabanlı baz tercih edebilirsiniz. Ayrıca cilt hassasiyetlerini yatıştıracak yeşil çay gibi içerikleri de baz etiketleri içerisinde arayabilirsiniz.

Makyaj Bazı Nasıl Uygulanır?

1- İyi temizlenmiş bir cilt ile elbette başlayacağız. Cildin nemli olması makyajın iyi görünmesi ve kalıcılığı açısından çok önemli olduğundan isterseniz cildiniz de buna uygunsa krem temizleyiciler ile cildi temizleyerek güne başlayabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


2- Eğer yağlı bir cilt tipiniz varsa hem nemlendirici hem de makyaj bazı (nemlendirici özelliği ile) cildinize fazla gelebilir. Bu yüzden nemlendirici adımını atlayabilirsiniz. Eğer kuru cilt tipine sahipseniz veya bazınız ekstra matlaştırma etkisine sahipse ince, hafif, hızlı emilen yağsız nemlendiriciler baz öncesinde kullanabilirsiniz.

Bu noktada bazı güneş koruyucular ve nemlendiriciler makyaj bazları ile mükemmel çalışmayabilir. Yani topaklanmalar görülebilir. Bu yüzde cildinize uyguladığınız güneş kremi ve nemlendiricilerin iyice emilmesi önemlidir.

3- Bazı yüzünüze uygulamak için alacağınız miktar bezelye büyüklüğünde olmalıdır. Daha fazlasına ihtiyacınız olmayacaktır.

4- Bazı parmaklarınızla veya bir fırça yardımıyla T bölgesi, burun, çene gerekiyorsa yanaklar, elmacık kemikleri üstü gibi alanlara ince bir kat şeklinde uygulamanız gerekecektir. Eğer aydınlatıcı etkisi olan bir bazsa yüzünüzün aydınlatmak istediğiniz bölgelerine yoğunlaşabilirsiniz veya en çok yüzün hangi bölgesi yağlanıyorsa matlaştıran bazı o bölgelerde mutlaka kullanmalısınız.

5- Bazın yüzünüzde iyice emilmesi için 3-5 dakika bekleyin.

6- Artık fondöteni uygulamak için cildiniz hazır. Cildiniz buna müsaitse çoğu zaman makyaj bazı sonrası fondöten uygulamaya bile gerek duymayabilirsiniz. Özellikle günlük kullanımlar için ben de bunu tercih ediyorum. Bu temel adımlarla makyaja yüzümüzü hazırladığımıza göre geri kalan göz makyajı gibi adımlara geçebiliriz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net