IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makyajın Püf Noktaları (https://www.ircforumlari.net/makyajin-puf-noktalari/)
-   -   Kırılan kozmetik ürünleri nasıl onarılır? (https://www.ircforumlari.net/makyajin-puf-noktalari/802142-kirilan-kozmetik-urunleri-nasil-onarilir.html)

Feronia 11 Eylül 2018 05:57

Kırılan kozmetik ürünleri nasıl onarılır?
 
Kırılan kozmetik ürünleri nasıl onarılır?


Çok paralar harcayarak gözünüz gibi baktığınız kozmetik ürünlerinizin kırılması isteyeceğiniz son şeydir. Makyaj malzemelerinizi eski haline getirmek için yazımızı mutlaka okuyun.



Kırık göz kalemi ve dudak kalemi nasıl onarılır?
Özellikle yumuşak kalemler açılırken kırılabiliyor. Bu tür kırıkları önlemek için kaleminizi açmadan önce 15 dakika kadar buzdolabında bekletirseniz daha kolay açıldığını göreceksiniz. İç kırıkları engellemek içinse elinizden düşürmemeye özen gösterin.


Kırılan ruj nasıl tamir edilir?
Sıcak ortamlarda uzun süre kalan rujlar kendini bırakabilir ve kolayca kırılabilir. Eğer rujunuz kırıldıysa kırılan kısmın tam altına çakmak tutun ve hafif yumuşamasını sağlayın. Yalnız çakmağı çok yakın tutup yakmamaya özen gösterin.


Kırık parçanın tabanını ısıttıktan sonra diğer parçayla birleştirip 5 saniye kadar bekleyin. Yapıştığına emin olduktan sonra birleştirdiğiniz bölgeyi yine çakmakla ısıtarak kaynaşmayı pekiştirin. Ruju kapatarak 1 saat kadar dolapta bekletin. Rujunuzun eskisi gibi sapasağlam olduğunu göreceksiniz.


Pudra, allık, far nasıl tamir edilir?
Sıkıştırılmış, kompakt bir ürününüz kırıldıysa öncelikle ürünün tamamını başka bir kaba alarak iyice parçalayın. Sonrasında içine bir miktar bebe kolonyası damlatın. Burada dikkat etmeniz gereken şey elde edeceğiniz kıvam.


Elde ettiğiniz karışım ne çok katı ne de çok sıvı olmalı. Bu nedenle kolonyayı az damlatarak başlayın miktarını yavaş yavaş arttırın. Macun kıvamına getirdiğiniz karışımı yeniden kendi kabına alıp bir kaşık yardımı ile üzerine bastırarak presleyin. Biraz kuruduktan sonra ürününüz eski haline gelecek.


Bu yöntem sizi zorluyorsa kırılan ürünü yine iyice parçalayarak bir krem ile karıştırabilirsiniz. Böyle formunu değiştirip kompakt ürünü krem ürün olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Lakin bu yöntemde ürünün pigmentasyonunda ve yapısında değişiklik olacaktır.
Ezgi E
Haberturk

vioLeta 11 Eylül 2018 08:59

Cevap: Kırılan kozmetik ürünleri nasıl onarılır?
 
Evet ruj da bunu yapıyorum, tek sorun göz kalemlerini ve dudak kalemlerini açma aşamasıydı. . Çok faydalı oldu bu ilk fırsatta deniycem :P

Sanem 11 Eylül 2018 10:16

Cevap: Kırılan kozmetik ürünleri nasıl onarılır?
 
Ozellikle ben goz kalemini her acisimda mutlaka kiriyorum. Hic dogru duzgun kullanmadan bitiyordu buradaki teknigi denicem tesekkur ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :*


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net