IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Marmara Bölgesi (https://www.ircforumlari.net/marmara-bolgesi/)
-   -   Çanakkale Polymediom Antik Kenti (https://www.ircforumlari.net/marmara-bolgesi/607854-canakkale-polymediom-antik-kenti.html)

AftieL 29 Ağustos 2014 15:06

Çanakkale Polymediom Antik Kenti
 
Troas bölgesi antik kentlerinden Polymediom, Assos-Gülpınar arasındaki Koyunevi köyü yakınındadır. Deniz kenarındaki kentin ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu da kesinlik kazanamamıştır.
Polymediom, Hellen dilinde “Polymedes Yurdu” anlamında bir sözcüktür.Larissalı komutan Polymedes’in bu kente ismini verdiği de düşünülmelidir.
İngiliz arkeologlarından Cook ve J.Mellaart burada yaptıkları incelemelerde Erken Tunç Çağına tarihlenen (M.Ö.3000-2500) Troia V. katında benzerlerine rastlanan gri ve kırmızı renkte keramik parçalarını bulmuşlardır. Bunun dışında Hellenistik dönem keramik parçaları da yine yüzeyde çok sayıda bulunmuştur. Bu buluntuların yardımıyla, Plinius’un da sözünü ettiği Polymediom’un M.Ö.3000’lerde kurulduğunu ve varlığını Helenistik dönemde de (M.Ö.300-M.S.20) sürdürdüğünü anlayabiliyoruz. Bunu kanıtlayabilecek lahitler dışında kentle ilgili başka kalıntılara, arkeolojik araştırmalar yapılmadığından rastlanmamıştır.
Bugün halkın üzüm ezdiği tekneler İlk çağ lahitleridir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net