IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   Müslümanlıkla Hıristiyanlığın Mukayesesi (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/166904-muslumanlikla-hiristiyanligin-mukayesesi.html)

BaRoN 21 Aralık 2008 00:35

Müslümanlıkla Hıristiyanlığın Mukayesesi
 
Müslümanlıkla Hıristiyanlığın Mukayesesi

Sual: Hıristiyanlık Müslümanlıkla mukayese edilirse, birinin diğerinden üstün yönü nelerdir?
CEVAP
Hıristiyanlık o kadar çok değişti ki, dinin hiç bir hükmü kalmadı. Bozdular ve ortadan kaldırdılar. Hiç bozulmayıp orijinali bile olsaydı, Allahü teâlâ tarafından yürürlükten kaldırılmıştı, dolayısıyla İslamiyet’le Hıristiyanlık hiçbir yönden mukayese kabul etmez. Birkaçını bildirelim:

1- Hıristiyanlıkla en küçük bir dernek idare edilemez.

2- İslamiyet baştanbaşa bir kurallar sistemidir. 1960 yılına kadar, İsrail bile, Mecelleyi tatbik etmiştir. Her olayın hükmü bildirilmiştir. Hırsızlık edenin, içki içenin, zina edenin, gaspın, adam öldürmenin, insanları yaralamanın cezaları, hatıra ne geliyorsa hepsinin cezası bildirilmiştir. Hıristiyanlıkta bunların hiçbirisi yoktur.

3- Her şey inceden inceye detayına kadar bildirilmiştir. Nikâh ve boşanma şekilleri, alış veriş bilgileri, kâr oranları, müşteriyi kandırmanın cezası, işçi ve işveren hakları, ana baba evlat hakkı, karı koca ve arkadaş hakkı, komşu hakkı, gayrimüslimlerin hatta hayvanların hakları hep bildirilmiştir.

4- Dinin, imanın şartları bildirilmiştir. Namaz nasıl kılınır, oruç nasıl tutulur, namazı neler bozar, orucu neler bozar, hac nasıl yapılır, zekât nasıl ve kimlere verilir. Hepsi detaylı olarak bildirilmiştir.

5- Hıristiyanlığın sadece adı kalmıştır, hiçbir kaidesi yoktur. Hıristiyanlığı bozuk bir din olarak kabul etmek bile yanlıştır. Yanlış da olsa, ortada hiçbir kural kalmamıştır. Papazlar tarafından yazılan İncillerde yani Hıristiyanlık konseyinin yüzlerce İncil arasından seçtiği dört İncil’de, birbirini tutmayan yanlış, çelişki bir tarafa, böyle şeylerden hiç bahsedilmez. Baba tanrı böyle dedi, oğul tanrı şuraya gitti, tanrı kuzusunu kurban etti, şaraplı ekmek yedi, falanca falancayı öldürdü, falanca zina etti, hepsi böyle şeylerdir, üstelik bunlar da birbirini tutmaz. Bütün kaideleri bile olsa, yürürlükten kaldırıldı.


Gayrimüslimlerden, İslamiyet’i inceleyip Müslüman olanlar şöyle diyorlar:

1- İslam’da tek ilah vardır. Hıristiyanlıktaki üç tanrı inancı, ilim sahiplerince saçma görülmüştür.

2- İslam, yalnız ahiret saadetini değil, dünyada da mutluluğun yollarını bildiren bir hayat nizamıdır.

3- İslam’da, her çocuk günahsız doğar. Hıristiyanlıktaysa, günahkâr doğar.

4- Müslümanların geri kalmalarının sebebi, dinlerinin icaplarına uymamalarındandır. Hıristiyanların maddi refaha kavuşmalarıysa, dinlerinden uzak kalmalarındandır. Müslümanlıkta cahil olan dinden çıkar, Hıristiyanlıktaysa, âlim olan Hıristiyanlığı bırakır.

5- İslam, din, ırk farkı gözetmeksizin mutlak adaleti emreder.

YapraK 10 Mart 2009 05:38

Cevap: Müslümanlıkla Hıristiyanlığın Mukayesesi
 
Tşkler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net