IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By xena
  • 1 Post By o6

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2014, 22:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Allah küfredenleri sevmez ayetindeki küfürden maksat nedir ?




"Allah küfredenleri sevmez" ayetindeki küfürden maksat nedir? Sövme, küfretme de buna girer mi?

İlgili ayetlerin (bk. Rum, 30/45; Al-i İmran, 3/32) “Allah küfredenleri sevmez” şeklinde tercüme edilmesi pek isabetli değildir. Çok eski meallerde yer alan bu ifadeler, o günkü Türkçe’ye uygun olabilir, fakat günümüzdeki Türkçe’ye pek uygun değildir. Sizlerin de bu konuda tereddüt etmeniz, bunun bir kanıtıdır.

“Küfredenler” kelimesi, “kâfirun/kâfirin” kelimesinin tercümesidir. Halbuki biz bugün bunu “kâfirler/ kâfir olanlar/küfre girenler/inkârcılar” gibi sözcüklerle ifade etmeliyiz.

Elbetteki Allah, yeryüzünde fesat çıkaranları -bozguncuları (Bakara, 2/205), israf edenleri (Araf, 7/31), zalimleri (Al-i İmran, 3/57) hainlik edenleri- ihaneti (Nisa, 4/107), dünya malı ile gururlanıp, şımaranları, (Kasas, 28/76), kibri-büyüklük taslayanları-böbürlenenleri (Hadid, 57/23) kötü sözü açıkça söyleyenleri (Nisa, 4/148) de sevmez. Ancak soruda geçen küfür, inkar etmek anlamındadır.

Özetle, ilgili ayetlerin manası “Allah kâfirleri/inkârcıları sevmez” şeklindedir. Yoksa sövmek manasına gelen küfretmekle bir ilgisi yoktur. Çünkü inkar etmek ile sövmek, çok farklı şeylerdir.

__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Mayıs 2014, 11:48   #2
Çevrimdışı
o6
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Allah küfredenleri sevmez ayetindeki küfürden maksat nedir ?




Madem güzel bi fıkhi bilgiye değindik biraz açalım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Küfür evet inkar etmek demek. Peki inkar etmek sadece Allah yoktur (haşa) demekmidir. Bunu göz önüne alarak acizane şunları yazayım;

Emr-i Maruf Nehy-i Münkere istinaden (doğruyu emret , yanlışı yasakla)

(İbadetleri bizim gibi yapmayan, bizden değildir.) [Miftah-ül cenne](İbadetleri sünnete aykırı yapmak bid’at olur. Bid’atin bir kısmı mekruh, bir kısmı haram, bir kısmı ise küfürdür.)

(Irkçılık yapan bizden değildir.) [Ebu Davud](Dinimizde ırkçılık yoktur. Bir ırkı sevmenin mahzuru olmaz. Hıristiyan bir Türk, Müslüman Arap’tan üstündür denmez. Böyle demek küfürdür.)

(Büyü yapan ve yaptıran ve bunlara inanan bizden değildir.) [Bezzar](Büyü yapmak haramdır. (Büyücü, büyü ile istediğini elbette yapar, büyü muhakkak tesir eder) diye inanmak küfür olur. Allahü teâlâ takdir etmişse, büyü tesir eder demelidir.)


(Bize silah çeken bizden değildir.) [Buhari, Müslim](Müslümana Müslüman olduğu için silah çekip, onu öldürmek küfür olur. Fakat başka bir sebeple Müslüman ile dövüşmek, savaşmak küfür değildir. Eshab-ı kiram arasında savaşlar olmuştur. Timur Han, kendisi gibi Müslüman sultanlarla savaşmıştır. İki tarafa da kâfir denmez. Bir âyet-i kerime meali şöyledir:
(Eğer müminlerden iki grup birbirleriyle savaşırlarsa aralarını düzeltin.) [Hücurat 9]

(Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeyin. Bizden başkasına benzeyen bizden değildir.) [Tirmizi](Haram olmayan âdetlerde kâfirlere benzemek caizdir. Onlar gibi ceket, kravat, gömlek giymek caizdir. İtikad yönüyle onlara benzemek küfür olur. Mesela kutsal bilerek haç takmak, âyinlerine iştirak edip onlar gibi ibadet etmek küfür olur.)

Bilmeden hakkı reddeden veya onun imana zararsız olduğunu zannederek yapan kimse, kendisine delil getirilinceye kadar kâfir olmaz. Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in Allah’ın Rasulü olduğuna şehadet edip sonra bilmeden kendisini imandan çıkartıcı bir amel yapan kimsede kâfir olmaz. Ancak bu kimse o amelin kendisini küfre düşüreceğini bilir buna rağmen onu reddederek ve büyüklenerek yaparsa o zaman küfre girer. Küfrün büyük ve küçük olmak üzere çeşitleri vardır.

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:48 -->-> Daha önceki mesaj 11:02 --

o6 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

(Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeyin. Bizden başkasına benzeyen bizden değildir.) [Tirmizi](Haram olmayan âdetlerde kâfirlere benzemek caizdir. Onlar gibi ceket, kravat, gömlek giymek caizdir. İtikad yönüyle onlara benzemek küfür olur. Mesela kutsal bilerek haç takmak, âyinlerine iştirak edip onlar gibi ibadet etmek küfür olur.)

Ancak bu kimse o amelin kendisini küfre düşüreceğini bilir buna rağmen onu reddederek ve büyüklenerek yaparsa o zaman küfre girer. Küfrün büyük ve küçük olmak üzere çeşitleri vardır.



Özellikle şu iki satır yılbaşı kutlamaları 1 nisan şakaları vb. konulara karşı olan duruşumuzu gericilik olarak gören kişilerin dikkatlice okuması ve ders çıkarmasını isterim.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
allah, ayetindeki, küfredenleri, küfürden, maksat, nedir, sevmez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Küfürden Kurtulmak Icin Dua Flora Dualar 0 01 Temmuz 2013 16:15
Allah (c.c) Kimleri Sevmez Zen İslamiyet 0 02 Kasım 2012 20:51
Allah’ın, İnsana Bıraktığı Beş Kutsal Emanet Nedir? Liaaa İslamiyet 0 27 Şubat 2012 12:47
Allah sevgisi nedir? KarakıZ Genel İslami Konular 0 06 Aralık 2011 10:08