IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

16Beğeni(ler)
  • 7 Post By Melodram
  • 3 Post By Mara
  • 1 Post By Melodram
  • 1 Post By Mara
  • 1 Post By gul_perisi
  • 1 Post By Vesaire
  • 1 Post By Melodram
  • 1 Post By JuDGe

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Melodram
Melodram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Sindirme, susma, alışma! Suça ortak olma!
Yazan; Melodram 17 Şubat 2018, 13:32

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bugüne kadar yazdığım, çizdiğim her şeyden daha ağır, daha sert bir başlık olacak bu. Okurken her şeyi unutup sadece vicdanınızla okuyun, vicdanınızla baş başa kalın ve en başından uyarayım, düşüncelerinizi yazarken fikir ayrılığına düştüğünüz bir üye olursa, hakaret etmeden tartışmayı deneyin.

Keyfim kaçık birkaç gündür, her ne kadar keyif alacak şeyler yaratmaya çalışıp, hayatın koşuşturmacasında kaybolsam da keyfim kaçık. Televizyonu çok nadir izleyen bir insan olarak, her açtığımda bir haber kanalında, bir eğlence programında bile ‘’ülkemizin geçtiği zor günler’’ diye bir cümleyle başlanıyor güne. Ne kadar başlanabilirse… Ama bu sefer konumuz daha dar ama daha derin, daha hassas ve bu hassasiyeti elimden geldiğince, midem kaldırdığınca aktaracağım.

Birkaç gün önce ‘’Adana’da 3 yaşındaki çocuğa tecavüz ‘’ haberiyle sarsıldı ülke. Sonra 5 Ocak’tan beri kayıp olan Ecem’in ölüm haberi geldi. Ardından Ayşe Arman’ın gündeme getirdiği Manavgat’taki olay. 4.5 yaşındaki kızına 1.5 yıl boyunca tecavüz eden bir baba. Bunlar sadece gündemi son günlerde meşgul eden, bizi de kahreden haber başlıkları. Ne yazık ki bu başlıkların bir sonu yok, ne üç haberle sınırlı ne de üç canla sınırlı. Bu artık durdurulması gereken, bir tepki verilmesi gereken ve sonuna kadar savaşılması gereken bir konudur hepimiz için. Geç kalınmış bir tepki hatta. Bu kadar beklediğimiz için, bu kadar ertelendiği için utanmamıza sebep olacak kadar geç bir tepki. Şimdi olayın biraz daha içine girelim.

Türkiye’de 2018 yılının ilk ayında tam 28 kadın öldürüldü, 25 kadın cinsel şiddete maruz kaldı ve tam 147 çocuk cinsel istismara uğradı. Bunların sadece sayı olmadığını, hepsinin birer insan olduğunu düşünürsek, ne kadar acı bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarız. Her güne 1 kadın ölümü düşüyor, bir taciz düşüyor, birden fazla çocuk istismarı. Peki bunlar için ne yapılıyor? Her seferinde bir yasa isteniyor, suçlular cezalarını bulsun isteniyor ama ne kadarı gerçekten cezasını çekiyor bilinmiyor. Onun yerine kadınlar, çocuklar susturuluyor. Susturulmaya çalışılıyor. Kadınların bundan utanması gerekiyormuş gibi bakıyor gözler onlara. Mutlaka bir şey yapmıştır diye düşünülüyor. Açık giyinmiş olabilir mi acaba diye sorgulanıyor, açık giyindiyse eğer‘’hak etmiştir’’ o zaman deniyor. Zihinsel engelli çocuklara tecavüz ettiklerinde, hakim karşısına çıkınca ‘’yeteri kadar bağırmadı’’ gibi cümleler duyuluyor. Tecavüze uğrayan kadın bakire olmayan bir kadınsa, genç bir kadınsa, bekar bir kadınsa ‘’zaten bakire değildi’’ deniyor. Küçük kız çocukları için ‘’rızası vardı’’ deniyor. Neye rızası vardı? Neyin farkındaydı da rızası oldu? Bunları söylerken nasıl bir ruh sağlığıyla söylüyorlar aklımız almıyor ama bundan sonra aklımızın almadığı şeyi, öyle bir kenara itmeyeceğiz. İtmemeliyiz.

Hiçbir kadın giyindiği kıyafet yüzünden özgürlüğünün kısıtlanmasını, cinsel tacizi, öldürülmeyi hak etmiyor. Bunu yazmak bile utanç vericiyken, bunların oluyor olmasını konuşuyoruz bu ülkede. Bir erkeğin istediği saatte dışarı çıkabilme özgürlüğü varsa eğer, bir kadın da istediği saatte dışarı çıkabilir. Peki kadınların dışarı çıkmasını engelleyen, ta çocukluğundan beri engelleyen şey ne? Sokakların tekinsizliği mi yoksa erkeklerin sapkınlığı mı? Hangi sokak tek başına tekinsizdir ki? Hangi sokak sizi hayatınızdan edebilir, sonunda ruh sağlığı bozulmuş bir sapık yoksa? Peki ya çocuklar?

Hiçbir çocuk size masum duygularıyla yaklaştığı için, sizi büyüğü olarak gördüğü için, her büyükte bir güven hissederek yaklaştığı için tecavüze uğramayı hak etmiyor.-bunu bir hak olarak görenler olduğu için bu cümleyi böyle yazmak beni delirtiyor- Çok uzaklara gitmeye gerek bile duymadan, babası tarafından tecavüze uğrayan binlerce kız çocuğunu barındırıyor bu ülke. Üstelik birçoğunun annesi kocasına bunu yakıştıramadığı için çocuğunu susturuyor. ‘’Baban seni sevmiştir.’’ diyebiliyor.‘’Baban seni sevmiştir…’’ Bazen anneler kabul ediyor, kocalarının yaptıklarının farkında oluyor, kızlarının, erkek çocuklarının davranışlarından bunu anlıyor. Polise gidiliyor, şikayet ediyor. Bu sefer de ‘’Kocanla sorunlarını çocuklara yansıtma, babaları sevmiştir.’’ deniliyor ve konu kapanıyor. Abisi tarafından cinsel istismara maruz kalan çocukların sayısı da o kadar çok ki. Yine seneler önce Ayşe Arman böyle bir olayı ortaya çıkarmıştı. Hatta ne zaman böyle bir haber görsem, aklıma hep o eskiolay geliyor. ‘’2.5 yaşındaki kızın üvey abisiyle öz abisi tarafından defalarca cinsel istismara maruz kalması’’ Üstelik mahkeme kararlarından birinde ‘’kızlık zarı bozulmadığı için…’’ ibaresi kullanılarak, kızlık zarı bozulmadığı için böyle bir şeyin olmadığı savunuluyor. Oysa olduğuna dair Türkiye’nin en iyi hastanelerinden tam 11 tane rapor var ama neye yarar? Bir şeylerin üstü örtülmek istenince gerçekler sadece o küçüklerin bedenlerinde saklı kalıyor. Erkek çocuklarının yurtlarda başına gelenler, annesi babası olmayan erkek çocuklarına yapılanları okudukça olayın cinsiyetle sınırlı olmadığını da anlıyoruz. Hatta ne yazık ki, ben babası olmayan bir çocuktan böyle bir hikaye dinlediğim için, şu cümleyi yazarken ekstra bir kötü oluyorum. Ömürleri boyunca bunu yaşamak zorunda bırakılan binlerce insan adına, kötü oluyorum.

Şimdi ‘’çocuk susar, sen susma!’’ diyoruz ya. İşte çocuk da susmasın, kadın da susmasın, erkek de susmasın. İnsan olanın susmaması gereken çok hassas bir konu. Kolektif şekilde tepki verilmesi gereken, kadını ve erkeği ayırmadan, her erkeği suçlar nitelikte bir tavra bürünmeden, birlikte hareket edilmesi gereken, bilinçlenilmesi ve bilinçlendirilmesi gereken bir konu bu. Bu olayların ardından Bergüzar Korel bu olayı çok güzel özetlemiş.Kadın sesini çıkarır, erkek sesini çıkarır ama çocuklar sesini çıkaramaz, sen onun sesi ol gibi bir şey olmasın, çocuklara ses çıkarmayı öğretin diyor. Ne kadar acı değil mi? Çocuklarımıza öğretebileceğimiz birçok güzel şey varken, biz böyle bir durumdan korunma yollarını, başlarına gelirse de susmamayı öğretelim diyoruz. Annelere çocuklarının arkasında, yanında durabilmeyi öğretelim, cesaretlendirelim diyoruz.

Bir de şöyle bir konu var ki bu da ayrı bir rahatsız ediyor beni. ‘’Senin anan, bacın yok mu?’’ Birinin hayatını bu şekilde mahvetmek için anası ve bacısı olması gerekiyormuş gibi bir mantık çok rahatsız edici. Anası ya da bacısı olduğu için birine saygı duyup, böyle bir şey yapmıyorsa bu da sağlıklı bir şey değil. Bunu yapmaması gerektiğinden yapmıyor olması lazım, böyle bir şeye hakkı olmadığını, bunun insanlık dışı bir suç olduğunun bilincinde olduğundan yapmaması gerekiyor. Ne garip, bunu yapmamasının nedenlerini sıralıyorum. Oysa insan olanın zaten aklına gelemeyecek bir şey bu.

Bu konuyla alakalı inanın birçok şey yazabilirim, hala hala ve hala. Hatta bunları yazarken, bütün samimiyetimle söylüyorum, midemde kocaman bir boşluk. Arada haberlere bakarak, olayları hatırlamaya çalışıyorum ve midem ağzıma geliyor. Gözlerim doluyor. Bu sadece ‘’bir konu olsun da bari’’ diye açılmış bir konu değil. Bu konu hepimizin, her dakika, her an karşı karşıya kalabileceği, belki de kaldığı bir gerçek. Acı bir tablo. Hatta bu konuyu böyle bir platformda açtığım için ister istemez aklım sanal ortamda yaşanan olaylara da geldi. Burada birçok hemcinsimin cinsel konularla alakalı ne tür tehditlere maruz kaldığını, belki de birine güvendiğinden neler yaşadığını ve hala yaşamakta olduğunu da biliyorum. Hepimiz biliyoruz ama şu an bu konunun içerisine çok karıştırmak istemiyorum. Sadece tecavüzün suç olduğunu bildiğiniz kadar, bir kadını, hatta kadınlar için de bir erkeği rahatsız etmenin suç olduğunu, onun haklarını ihlal etme hakkınızın olmadığını bilerek, karşınızdakinin sadece insan olduğunu düşünerek davranmanız gerektiğini vurgulamak istedim.

Konuyu da şöyle toparlayacak olursam eğer, bir insanın hayatına, yaşantısına, giyimine, kuşamına, özgürlüklerine, tercihlerine karışamayacağınızı, her insanın kendi hayatından mesul olduğunu, bir başkasının yaşadığı şeyin sizin hayatınızda bir yeri olmadığını, ilgilendirmediğini artık kabul edelim. Kadına, erkeğe, kız çocuklarına, erkek çocuklarına, hayvanlara bunu yapanlara karşı birlikte olmamız gerektiğini anlayalım. Ortada bir suç varken, nasıl olduğu, hak edip hak etmediği gibi tartışmaları, ne giydiğine göre karar vermeyi bir kenara bırakalım.

Susan birini görürseniz ona ses olduğunuz kadar sesini çıkarması gerektiğini anlatın!
Hiçbir nedenin bu durumu ‘’hak ettirecek’’ bir sebep olmadığını bildiğiniz kadar, başkalarına da anlatın!
Güzel çocuklar yetiştirin. Kız çocuklarını korumaya çalıştığınız kadar, erkek çocuklarınıza da kızlara nasıl davranması gerektiğini öğretin. Bir yerden başlamamız gerekiyorsa eğer, bugünden başlayalım. Ne erteleyin, ne görmezden gelin. Bir kişinin bile bunu hak ettiğine dair bir düşünce aklınızın ucundan geçtiyse, gerekirse tedavi olun ama bu suça ortak olmayın.


Tecavüz suçtur, çocuk istismarı suçtur, pedofili suçtur, hayvana tecavüz etmek suçtur.
Bile bile susmak en büyük suçtur.
Sakın susmayın!


Okuma zahmetinde bulunan, konunun başlığından zaten içeriğini bilerek gelen, vicdanıyla, aklıyla hareket edebilen herkese teşekkürler. Konu içerisinde kopukluklar, hatalar olduysa da kusura bakmayın. Yazacak, ifade edecek o kadar çok şey varken, özellikle böyle bir konuda cümleleri toparlayabilmek bu kadar zorken, affınıza sığınarak paylaşım yapıyorum.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 615 Yorumlar 8
Toplam Yorum 8

Yorumlar

Alt 17 Şubat 2018, 13:40   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sindirme, susma, alışma! Suça ortak olma!




Bu tür haberlerin çoğunu plajda güneşlenirken okunan bayık prenses karalamaları gibi okuyor ve susuyoruz. Mağdurlardan neler götürdüğünü psikologlar ilgilensin de bizler neler götürdüğüyle kim ilgilenecek? Böyle bir dünyaya şiir bile getirilmez.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Şubat 2018, 13:51   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sindirme, susma, alışma! Suça ortak olma!




Kalemine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] daha detaylı ve güzel ifade edilemezdi.
Asıl nokta eğitimden başlıyor işte “öğretim” her şeyi vermiyor ne yazık ki ailelerin çocuklarını, bireylerin kendilerini eğitmesi gerek. Özgürlüğün bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter bilincinde olmak lazım. Ortadoğu’nun ne yazık ki hep bir çehresi buydu hayvanlara tecavüz,erkeğe/kadına/çocuğa şimdilerde daha çok duyuyoruz herkesin birbirinden eskiye nazaran daha çok haberi var çünkü. Bu oranın Ortadoğu’da bahsettiğim gibi fazla olması da insan hak ve özgürlükler konusunda es geçilmiş bir bilinçlendirme eksikliğinden...
Bahsettiğin gibi aslında bir değeri olsa yetkili mercilerde sokaklara çıksak kapı kapı anlatsak bir şeyler yapsak ama sonuç elde edemiyoruz çekirdek çevreden ailelerimizden komşularımızdan iletişim içinde olduğumuz herkesten başlayarak anlatmalıyız...

__________________
Ey iki adımlık yerküre; senin tüm arka bahçelerini gördüm ben.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Şubat 2018, 14:50   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sindirme, susma, alışma! Suça ortak olma!




Mara Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kalemine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] daha detaylı ve güzel ifade edilemezdi.
Asıl nokta eğitimden başlıyor işte “öğretim” her şeyi vermiyor ne yazık ki ailelerin çocuklarını, bireylerin kendilerini eğitmesi gerek. Özgürlüğün bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter bilincinde olmak lazım. Ortadoğu’nun ne yazık ki hep bir çehresi buydu hayvanlara tecavüz,erkeğe/kadına/çocuğa şimdilerde daha çok duyuyoruz herkesin birbirinden eskiye nazaran daha çok haberi var çünkü. Bu oranın Ortadoğu’da bahsettiğim gibi fazla olması da insan hak ve özgürlükler konusunda es geçilmiş bir bilinçlendirme eksikliğinden...
Bahsettiğin gibi aslında bir değeri olsa yetkili mercilerde sokaklara çıksak kapı kapı anlatsak bir şeyler yapsak ama sonuç elde edemiyoruz çekirdek çevreden ailelerimizden komşularımızdan iletişim içinde olduğumuz herkesten başlayarak anlatmalıyız...

Kesinlikle haklısın. Eksik bilinçlendirme, başına gelmediği için es geçme, gördüğünü unutma, bildiğini susma... Bir sürü şey. Bunların hepsi her geçen gün bu olayların artmasına sebep oluyor. O kadar da olmaz dediğimiz her şey oluyor. Bütün ülke, aynı anda aynı saatte belki de tek tip siyah bir kıyafetle sokağa inmeli. Birlikte yapılmadıkça bir anlamı olmuyor. Küçük kadın grupları buna ses çıkardığında çünkü yetmiyor, yoldan geçen beyinsizlerin "sizinde sonunuz bunlar gibi olacak" cümlelerine maruz kalıyorlar. Oysa bu sadece kadının sorunu değil. Bir gün olacak, bir gün düzelecek diyoruz ama o gün bir türlü gelmiyor.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Şubat 2018, 14:57   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sindirme, susma, alışma! Suça ortak olma!




Melodram Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kesinlikle haklısın. Eksik bilinçlendirme, başına gelmediği için es geçme, gördüğünü unutma, bildiğini susma... Bir sürü şey. Bunların hepsi her geçen gün bu olayların artmasına sebep oluyor. O kadar da olmaz dediğimiz her şey oluyor. Bütün ülke, aynı anda aynı saatte belki de tek tip siyah bir kıyafetle sokağa inmeli. Birlikte yapılmadıkça bir anlamı olmuyor. Küçük kadın grupları buna ses çıkardığında çünkü yetmiyor, yoldan geçen beyinsizlerin "sizinde sonunuz bunlar gibi olacak" cümlelerine maruz kalıyorlar. Oysa bu sadece kadının sorunu değil. Bir gün olacak, bir gün düzelecek diyoruz ama o gün bir türlü gelmiyor.

Dediğin gibi Unutuyoruz yani tamam insan unutan mahluk da bu kadar kolay alışıyor unutuyor olmasak keşke insan olan yanımız beşer yanımızdan ağır bassa da unutmasak artık. Birlik beraberliği keşke sağlasak da ortak tepki versek, Türkiye’nin en büyük ihtiyacı farkındalık ve bilinçlenme..

__________________
Ey iki adımlık yerküre; senin tüm arka bahçelerini gördüm ben.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Şubat 2018, 20:45   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sindirme, susma, alışma! Suça ortak olma!




Binbir emekle dünyaya getir.öpmeye kıyama her kötülükten sakin ama bi gün sapığın birisi gelsin canını yaksın.. Ayse arman'in yine kalemine saglik.bu kadar geniş kitlelere belkide ulasamicakti.duyamicaktik sessiz çığlıkları..
Çocuk kadın bebek hayvanlar.. dünyanın çivisi cikmis..pedofili suçtur.
Hasta beyinler..boylerine idam gelmeli.besleyip yatırıp tek hücreye atmak ona mükafat olur anca..

__________________
Dünya çok acı çekiyor. Ama kötü insanların şiddetinden değil, iyi insanların sessizliğinden! / Napolyon
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Şubat 2018, 23:29   #7
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sindirme, susma, alışma! Suça ortak olma!




Forumda konusu açılmış haberleri bir kaç okudum baktım yapacak yorum bulamıyordum hatta defalarca aklıma geldi melo nasıl dahil olmadı sert bir cevap bekliyordum.Girdim baştan sona tane tane okudum nedense beni doyurmadı Japonya yı vuran tsunami misali yıkıp geçecek bir tepki bekliyordum çok hafif kalmış ha şimdi bazıları ne anlarsın tepkiden yada farklı düşüncelere girecekler aman neyse.
Melo yaşlandınmı nedir yada benim uyku başıma vurdu (; Bu kez cıxs

__________________
Yürürken başımın yerde olması sizi rahatsız etmesin.Benim tek derdim; yere düşen edebinize takılmamak..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Şubat 2018, 00:17   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sindirme, susma, alışma! Suça ortak olma!




Vesaire Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Forumda konusu açılmış haberleri bir kaç okudum baktım yapacak yorum bulamıyordum hatta defalarca aklıma geldi melo nasıl dahil olmadı sert bir cevap bekliyordum.Girdim baştan sona tane tane okudum nedense beni doyurmadı Japonya yı vuran tsunami misali yıkıp geçecek bir tepki bekliyordum çok hafif kalmış ha şimdi bazıları ne anlarsın tepkiden yada farklı düşüncelere girecekler aman neyse.
Melo yaşlandınmı nedir yada benim uyku başıma vurdu (; Bu kez cıxs


Tepkinin boyutları olabilir elbette, bunları yazarken herhangi bir ölçü birimiyle ölçmedim ama hafif kaldığının farkındayım.-ki ne yazsan bence yaşanan yanında hafif kalır, o ayrı- Konu başlığı gibi değindim, örnekleri vererek yazsaydım, açık açık olarak hem burası onu kaldırmazdı-neden kaldırmayacağını hepimiz biliyoruz-, hem de bu tür olayları dilediğin gibi yorumlayıp bir yerlere yazmak çok doğru değil. Haber kaynakları mevcut, doğru kaynaklara ulaşıp içerikleri okumak mümkün ama tabii ki yorumun için teşekkür ederim. Benim tarzımı bilen biri olarak doğru bir tespit yapmışsın, sadece benim tek tepkim aman gideyim de bir forumda konu açayım, konu da çok tepkili olsunlarla sınırlı değil. Bunu da biliyorsan, anlaşmışız demektir ki sen beni, ben de seni biliyorum.
Daha sert tepkileri hep birlikte, klavye dışında da verebilmek, sevgiler efenim. Yaşlandığımı kabullenemem, durgunluğuma verelim.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Şubat 2018, 00:26   #9
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Laz:.




Sorumsuz insanlar, sorumlu davranarak BİMER/CİMER'e ne kadar dile getirirse anne/baba/kişilere eğitim/seminer/bilgi verilmesini yasaların da can yakarcasına olmasını sağlayabiliriz. Öcü diye bahsettikleri sosyal medya sayesinde bu iğrençliklerin farkındayız. Bu olaylar ilk ve yeni bir şey değil. Bundan 30 yıl - 40 yıl öncede böyle Ş*R*FSIZLIKlikler oluyordu ama bilmiyorduk/duymuyorduk.

CİNSİMDEN UTANIYORUM BUNLAR YÜZÜNDEN!

__________________
Alayınızı öpaj!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
istismar, suçtur, tecavüz


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Makale Seçenekleri
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Alışma PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 24 Eylül 2014 22:08